Блог

Препоръките на д-р Михайлов за прочистване на организма от токсини

Препоръките на д-р Михайлов за прочистване на организма от токсини

Д-р Михайлов е фитотерапевт и мнозина са чели неговите книги и описаните в тях методи за прочистване на организма от токсини. Повечето от тях съвпадат с методите на други лекари и диетолози. При детоксикацията се помага на тялото да се освободи от натрупаните токсини в тялото и по този начин се повлиява обмяната на веществата и общото здраве на организма.

 

Според мнението на д-р Михайлов по време на пълнолуние се влияе на човешкия организъм по подобен начин, както има мощна отливна вода в моретата и океаните и затова той смята, че това помага за изчистването от токсините. Това негово виждане не се споделя от други лекари. Той предлага пречистването да се извършва около деня на пълнолуние, например да започне 2 дни по-рано.

 

Единият вариант предлаган от д-р Михайлов е с прясно изцедени сокове. В началото се изпиват 10-15 гр. (което се равнява на една супена лъжица) английска сол разтворена във вода – 50-70 мл. Целта е да се направи прочистване натоксините, които благодарение на английската сол се извличат към червата. След около половин час трябва да започне да се пият сокове от цитрусови плодове разредени във вода. Количеството е следното – сок от лимони 2-3, портокали – 4-6, грейпфрути – 4-6 и в тази пропорция да се съберат 2 литра сок, който се смесва с 2 литра вода минерална или изворна и така се пие през целия ден. Този начин на пречистване се прави 3 последователни дни. Ако човек изпитва много силен глад може рано вечер да изяде една ябълка или един портокал. Запомнете, че този метод с английската сол не е подходящ за хора страдащи или склонни към апандисит. В замяна на това може да се прилагат по 2-3 клизми на ден.

 

След тези 3 дни може да се премине към захранване, което се прави през първия ден с плодове за закуска – киви – 2-3 броя или ябълки или портокали по 1-2 бройки. Към 10 часа да се яде накиснати овесени ядки.

 

Обяда с картофи – на салата с лук или варени само не пържени, ориз, чесън зехтин.

 

Вечерята да е с преобладаване на белтъчини – извара, сирене, счукан чесън, зехтин, картофи и без месо.

 

На следващия пети ден се преминава към смесено хранене както всеки ден.

 

Този метод е точно по книгата на професор Норман Уокър.

 

Вторият вариант е с така нареченото Гхи. То представлява претопено и пречистено краве масло, което според източните народни медицини и по-специално Аюрведа, може да пречиства организма и да усилва храносмилателната способност на органите, което е в противоречие със западната медицина, при която кравето масло е в черния списък на храните задръстващи тялото схолестерол. Според източната медицина, когато не се употребява месо и яйца, тогава тялото се пречиства от холестерола. Гхи се купува от диетичните магазини и се взема по схема или се прави в домашни условия от краве масло като се кипва на котлона и се отстранява бялата пяна. Не се препоръчва за хора с проблеми с жлъчката и черния дроб.

 

През първия ден се взема – 30 гр., втори – 60 гр. и трети – 90 гр. Една супена лъжица е 15 грама. Взема се сутрин на гладно и след около половин час се пие топла минерална или преварена вода с температура 70 градуса – 2 литра на ден. През тези 3 дни се взема за обяд сварен ориз без мазнина – една кафейна чаша в литър вода и ако с почувства гадене се вземе мед с лимон или пектин.

 

На четвъртия ден се взема сутрин на гладно рициново масло – 1-2 супени лъжици и 2 чаши чай, а на обяд и вечеря може да се похапват зеленчуково ястие.

 

Преди да започнете по метода с Гхи се консултирайте с лекуващия лекар, все пак е животинска мазнина, също и с хора, които са го пробвали или просто изберете първия, който е по-безопасен. 

 

Свързани статии:

Прочистване чрез глад? Пълни глупости

Зеленото кафе топи мазнините, прочиства от токсини и помага при главоболие, висок холестерол и много други

4 храни за прочистване на черния дроб

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Гуарана – повишава либидото и намалява излишните килограми

Гуарана – повишава либидото и намалява излишните килограми

Следваща статия
През септември и декември се надебелява най-много

През септември и декември се надебелява най-много

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар