Блог

Гуарана – повишава либидото и намалява излишните килограми

Гуарана – повишава либидото и намалява излишните килограми

Има едно растение, което можете да употребявате, когато желаете да свалите излишните килограми. А може би искате да увеличите издръжливостта при спорт или желаете да намалите физическата и психическа си умора? Във всички тези случаи използвайте гуарана. Това растение се прилага  още при ниско кръвно налягане,  а за лечение и предпазване от малария и дизентерия. Ако пък имате проблеми с либидото, то гуараната е добро средство, от което можете да се възползвате.


Гуараната има такъв силен ефект, защото в растението се съдържа кофеин. Тя е невероятен източник на енергия. Доказано е, че в гуарана има 3-4% кофеин, а в кафеените само 1 до 2 процента. Препоръчваният прием на растението е от 50 до 200 милиграма дневно, под форма на капсули, прах или в състава на енергийни напитки.
Както споменахме малко по-горе, основната полза от приема на гуарана е ефектът върху редукцията на теглото. Тя потиска апетита, но в същото време растението притежава допълнителен ефект на повишаване изгарянето на калории, също така участва в повишаване на термогенезата. Ето защо е препоръчително приемът да се съчетае с редовна физическа активност.

 

Хората, които страдат от раздразнен и нервен стомах, трябва да знаят, че това растение има успокояващ ефект. Много народи го използват за облекчаване на стомашни киселини и при диария. Предполага се, че растението дава такива положителни резултати, защото в него се съдържат танини.
В случай, че имате проблеми с концентрацията и процесите на запомняне, приемът на гуарана в комбинация с женшен и родиола, гарантира, че ще се повлияяте положително.

 

Специалистите препоръчват заради тонизиращото действие на гуараната тя да се приема сутрин. Няма значение дали ще е под формата на сок или газирани напитки, билков чай и капсули. Ако ви се налага да шофирате нощем, то можете да приемате гуараната и вечер за по-добър тонус и по-бързи реакции.

 

Странични ефекти могат да се появяват, ако човек прекали с количеството. Смъртоносната доза кофеин е около 10-14 грама (150-200 милиграма на килограм тегло). Това е много висока доза. В една чаша кафе се съдържа от 90 до 200 мг  кофеин. Трябва да поясним, че натравяне може да се предизвика и от по-ниски дози кофеин, в зависимост от индивидуалната чувствителност,  от възрастта му и от това дали е пушач.

 

Нежеланите реакции при превишаването на дозата са безсъние, повишена раздразнителност, дразнене на стомаха, гадене и повръщане, ускорен пулс и повишено кръвно налягане. Прекалено големите дози могат да ви докарат главоболие, тревожност, шум в ушите, болка при уриниране, болки в стомаха и неритмична сърдечна дейност.
И накрая да споменем, че в малки количества гуараната може да се консумира и от бременни жени и кърмачки. Заради наличието на кофеин по-високите дози се свързват с повишен риск от преждевременно раждане и други неблагоприятни ефекти.

 

Свързани статии:

Как да повишим тестостерона по естествен начин

6 начина по които сексът укрепва здравето ви

Ще полудувате до късно в спалнята, ако хапнете…

 

Автор: zdravedae.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Мазните риби предпазват сърцето и свалят кръвното

Мазните риби предпазват сърцето и свалят кръвното

Следваща статия
Препоръките на д-р Михайлов за прочистване на организма от токсини

Препоръките на д-р Михайлов за прочистване на организма от токсини

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар