Блог

Ползите от цвеклото документирани, че защитават от рак

Ползите от цвеклото документирани, че защитават от рак

Цвеклото е отдавна известно като здравословен източник на хранителни вещества, но сега, повече от всякога – научни доказателства продължават да подкрепят, че цвеклото е естествен лек за рак. Озаглавени „червено цвекло химиотерапия“ от някои здравни експерти, действително научните изследвания разкриват поразителни случаи на ремисия при пациенти с рак, на които са били давани високи концентрации червено цвекло.

 

Този зеленчуков корен, най-известен с червения цвят, се консумира в различни форми като здравословен източник на желязо, както и калий, фосфор, калций, сяра, магнезий, йод и редица микроелементи. Но комбинацията от определени елементи, срещани само в специфични комбинации и концентрации в цвеклото, дават на този зеленчук неговите сили за борба срещу рака и предотвратяване на болести.

 

Научни доказателства разкриват силата на цвеклото за борба с рака

 

Едно от най-често цитираните проучвания, свързани с ползите от сок от цвекло и свойства за борба с рак от цвеклото, е това на д-р Александър Ференци в Катедрата по вътрешни болести, Csoma, Унгария, в края на 1950-те години. Използвайки нищо друго, освен сурово, червено цвекло, лекарят е бил в състояние да записва невероятни резултати на ремисия при пациенти с рак. Десетилетия по-късно работата му е била препубликувана в Australian International Clinical Nutrition Review.

 

В едно проучване, 50-годишен мъж, страдащ от тумор на белите дробове, който отговаря клинично на рак на белия дроб, е лекуван с червено цвекло от д-р Ференци. Само за шест седмици туморът е изчезнал и четири месеца след това човекът възвръща само над 10 килограма. Резултатите от неговите кръвни изследвания са съответствали на клинично възстановяване.

 

В друго проучване, потърпевш от рак на простатата и пациентка с рак на матката са били приети в болницата. По време на приемането, и двамата са били със същото тегло. Мъжът с рак на простатата получава лечението с червено цвекло, но лекарят отбелязва, че пациентката с рак на матката не може да го приеме. Въпреки че е бил прикован за легло с катетър, когато е приет, мъжът е бил в състояние да отстрани катетъра след месец, и скоро след това е започнал да се разхожда и да наддава отново тегло. Жената, обаче, продължава да губи тегло. Само след три месеца, има над 10 кг разлика в теглото им.

 

Фактът, че други, богати на желязо, храни нямат същия ефект, може да означава, че ползите от цвеклото и тайната на способността на  цвеклото да предотвратява рак, може да се крият в червения цвят. Д-р Ференци, заедно със своя колега д-р Ц. Шмидт, смятат, че следите от рубидий и цезий са били от критично значение.

 

Те също така отбелязат, че дори и други храни да съдържат желязо, човешкото тяло е в състояние да усвоява желязото от цвеклото по-лесно от почти всяка друга позната храна. Изследователите подозират някакъв катализатор в корена на цвеклото, който помага на организма по-лесно да използва наличното желязо.

 

Най-добрият начин да се консумира цвекло, за да се победи рака

 

Тъй като цвеклото е зеленчук и е здравословно за ядене, най-голямото предимство на ползите за борба с рак от сока от цвекло е, че не е нужно да се притеснявате за вредни странични ефекти от потреблението му. За да се победи рак е най-добре да се прилага червено цвекло в неговата най-концентрирана форма. Червеното цвекло е налично в много различни форми, въпреки че цвеклото на прах е може би най-популярно и може да се намери в повечето магазини за здравословни храни.

 

Смята се, че една супена лъжица в чаша с вода или сок всяка сутрин преди закуска може драстично да подобри устойчивостта ви към рак. За тези, които вече страдат от някакъв вид рак, двойно или тройно количество всеки ден. Само не забравяйте винаги да приемате тази концентрирана форма на цвекло с храна и никога на празен стомах.

 

Една дума на предпазливост: Бъдете внимателни да не прилагате твърде много от концентрирания корен цвекло в даден момент, заради способността му да действа бързо в разбиването на ракови клетки. Очевидно, пациентите с ракови заболявания трябва да бъдат внимателни – и да работят с квалифициран медицински специалист – защото ефектът може да доведе до твърде много токсини за  отстраняване от организма. Някои застъпници на това природно лечение на рак предлагат преминаване през процедура за детоксикация на дебелото черво и черния дроб преди консумацията на концентрат от червено цвекло – за да се избегнат здравословни проблеми, свързани с бързото разграждане на отпадъчни продукти.

 

В крайна сметка, за да се излекува напълно от диагнозата рак, човек трябва да си възвърне здравословната храносмилателна (и елиминираща) функция; да премахне нежелани токсини от влизане или задържане в организма и да разреши всякакви емоционални проблеми или други изключително стресови ситуации като проблеми със зъбите, системни инфекции и прекомерното излагане на замърсяване от електромагнитни полета (ЕМП).

 

Свързани статии:

Изключителни ползи за здравето от червеното цвекло

Лятно прочистване с отвара от цвекло само за 4 дни

Ползи от честите кореноплодни зеленчуци

 

Източник: Био Поглед

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Заради нов адрес или скандал с джипито: 119 895 осигурени смениха личния си лекар

Заради нов адрес или скандал с джипито: 119 895 осигурени смениха личния си лекар

Следваща статия
10 малко известни факти за лечебната сила на семената

10 малко известни факти за лечебната сила на семената

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар