Блог

Ползвайте шарлан против рак и за подмладяване

Ползвайте шарлан против рак и за подмладяване

Нерафинираното слънчогледово олиошарлан е един много полезен продукт, малко незаслужено позабравен в нашата традиционна кухня. Той е еквивалент на студено пресования зехтин, тай като в полезния шарлан са запазени всички полезни съставки, премахнати при рафинирането и получаването на слънчогледовото олио, което използваме у нас. Чудодейният шарлан дори и много по-полезен, защото в него се съдържа огромно количество витамин Е, който мори рака и осигурява здраве, красота и дълголетие.

 

Здравословният начин на живот ни подтиква да ползваме все повече полезни продукти в кухнята така както са правили това нашите прадеди. Затова всеки, които все още не е опитал нерафинираното олио шарлан, може да го включи в менюто си за още повече здраве и дълголетие. То е много полезно, тъй като съдържа много витамини и микроелементи, които не могат да бъдат набавени по друг начин.

 

Нерафинирано олио шарлан се получава чрез механично пресоване, в която липсва химическата обработка, която се прави при обикновеното слънчогледово олио. Затова и нерафинирано олио шарлан е по-плътно и гъсто и е запазило специфичен вкус на суров слънчоглед.

 

В нерафинирано олио шарлан са запазени всички полезни за организма мастни киселини – омега-6 и омега-9. Първата регулират функциите на имунната система и участват в комуникациите между клетките на нервната система, а втората играе важна роля за намаляване нивото на лошия холестерол.

 

Едно от най-големите здравословни достойнства на нерафинирано олио шарлан е огромното съдържание на витамин Е. Той е активен антиоксидант, който неутрализира свободните радикали. С това нерафинираният шарлан подмладява, предпазва от рак, регулира функцията на хипофизата, влияе положително на половите жлези и регулира мастния метаболизъм.

 

Нерафинирано олио шарлан се използва обаче само в суров вид, за да не се разрушат полезните му качества. Той служи за овкусяване на салати и за заливане на ястията след топлинна обработка. За добър ефект може да взимате по една лъжица шарлан и на гладно.

 

Свързани статии:

Лечение с олио – възможно ли е?

Методът на Шевченко – алтернативен начин за лечение на рак

Храни за здравословно и трайно отслабване – съветите на доктор Оз

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Страхотни ползи от пиенето на вода с краставица (+4 Рецепти)

Страхотни ползи от пиенето на вода с краставица (+4 Рецепти)

Следваща статия
Витамин С – плодове и зеленчуци с най-високи концентрации (рецепта)

Витамин С – плодове и зеленчуци с най-високи концентрации (рецепта)

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар