Блог

Лечение с олио – възможно ли е?

Лечение с олио – възможно ли е?

Още от създаването на Аюрведа (индийската медицинска система) хората използват олиото за лечение на широк кръг заболявания сред които главоболие, бронхит, болни зъби и венци, хронични заболявания на кръвта като левкемия, също така артрит и свързаните с него заболявания, стомашен ентерит, сърдечни заболявания, бъбречни болести, хормонални нарушения и други.

 

По какъв точно начин обаче става това? Колкото и странно да звучи олиото трябва да се жабурка в устата. А ето конкретния метод за прилагане на това нетрадиционно, но високоефективно лечение: Сутрин (или през деня, но задължително на гладно) поставете една супена лъжица в устата си и започнете да се жабуркате. Жабуркането не трябва да е твърде интензивно – ако усетите умора, схващане или неприятно усещане е добре да намалите темпото. Продължителността на процедурата трябва да е минимум 15 мин. – най-добре 20 мин. В началото олиото е с висока плътност, но след 5-10 мин. се разрежда със слюнка и става по-рядко. Когато изплюете, цветът на олиото трябва да е бял или много светложълт.

 

Причината този метод да дава невероятни резултати е, че слюнчените жлези в устата действат като филтър на кръвта и така спомагат за отделянето на токсичните продуктитот обмяната на веществата. За около 20 мин. кръвта ни прави пълен кръг през всяка една точка в тялото – съответно и през устата. Докато се жабуркаме олиото в устата привлича и се свързва с токсините и бактериофагите в организма ни и по този начин се отделя всичко вредно и ненужно за тялото ни. Поради това млечнобялата течност накрая е силно токсична и в никакъв случай не бива да се гълта. Ако по време на процедурата се появи непреодолимо желание да преглътнете, изплюйте олиото и започнете отново. След завършване на процедурата изплакнете устата си с вода и измийте с четка за зъби, за да премахнете всякакви остатъчни отрови.

 

За прилагането на този метод може да се използва всякакво олио – стига то да е студено-пресовано. Изпробвалите метода твърдят, че изключително добри резултати се постигат с натурално слънчогледово олио – продава се в магазините като Шарлан. Желателно е процедурата да се прилага всяка сутрин като част от прочистването на организма и подобряване на устната хигиена. Зъболекарите, запознати с тази процедура, я препоръчат за спиране на кървенето на венците и тяхното укрепване, както и за избелване на зъбите.

 

Методът няма противопоказания. Понякога в началото могат да се наблюдават изостряне на симптомите при хора с повече здравни проблеми, но това са „лечебни кризи“, които отшумяват бързо и не бива да ви безпокоят. Продължителността на лечението е различна. Острите заболявания отшумяват за 4-5 дни, докато хроничните изискват по-продължително време – като понякога това може да отнеме дори 1 година – което разбира се не бива да ви отказва.

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
снимка: http://thelifedetox.com/
Предишна статия
Вълшебният прополис

Вълшебният прополис

Следваща статия

Как лесно да се предпазим от радиационно облъчване при изследвания

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар