Тези подправки не идват с инструкции в етикета, ако имате нужда от такива преди да ги използвате. Също така, те не разполагат с отрицателни странични ефекти, които всички лекарства имат. Все пак изписваните болкоуспокояващи лекарствата са по-силни.
Тези подправки са напълно естествени, не влияят на стомаха, както химията, която ние постоянно пуснати в телата ни и нямат дългосрочни последици за нашето тяло.
Тези натурални подправки ще Ви помогнат малко или много като болкоуспокояващи
Черен пипер (Piper Nigrum)
Най-добре да се използва за: артрит, болки в стомаха и чревни проблеми
Как действа?
Вие вероятно никога не сте мислели, че добрият стар черен пипер може да бъде лечебна подправка и да се използва в традиционната китайска медицина. Той съдържа компоненти, които имат противовъзпалително действие. Проучване през 2013 г. се фокусира върху пиперинът, активната съставка на пипера. Анкетираните със заболели хрущяли са били лекувани с черен пипер и активността на възпалителните клетки е била значително намалена, което води до заключението, че пиперът може да бъде ефективно средство срещу артрит.
Как да го използвате?
Поръсете го в храната си. По-добре е да се употребява заедно с нея, а не самостоятелно.
Куркума (Turmeric – curcuma longa)
Най-добре е да се използва за: коремна болка, синдром на раздразнените черва и депресия.
Как действа?
Тази подправка е с едно невероятно златисто-жълт оцветение. Ключов компонент в нея е куркуминът, който е мощно противовъзпалително средство. Едно скорошно проучване показва, че куркуминът е толкова ефективен за облекчаване на болката като ибупрофен. Най-голямата разлика между куркумата и ибупрофена е, че куркумата не причинява стрес в стомаха. В друго изследване е показано, че неприятните симптоми на синдром на раздразнените черва се намалява с 50%, както и възпаление на червата и анормална мускулна контракция. И накрая, последното клинично проучване е показало, че куркумата помага за намаляване на симптомите на депресия.
Как да я използвате?
Добавете половин чаена лъжичка куркума в храната си, ежедневно.
Внимание: В случай, че страдате от диабет, се консултирайте с вашия лекар преди да консумират тази подправка куркума, защото в комбинация с диабет може да доведе до драстично по-ниско ниво на кръвната захар.
Джижджифил (Ginger- Zingiber)
Най-добре е да се използва за: главоболие
Как действа?
В проучване, проведено през 2014 г., стотици хора, които страдат от мигрена са били лекувани с 50 мг суматриптан, лекарство за мигрена, или 250 мг джинджифил на прах. Два часа след лечението, в 64% от тези, които са вземали джинджифил и 70% от тези, които са приемали лекарството болката намаля с 90%. 20% от групата на участниците, които са взели суматриптан имали странични ефекти като световъртеж. Само 4% от тези, които са вземали джинджифил са имали леко стомашно разстройство.
Как да го използвате?
Яжте пресен или на прах джинджифил и го добавете към храната. Това ще подобри вкуса на много ястия. Можете също така да си приготвите чай като сложете 3 парчета пресен джинджифил във вряща вода и се покрива. Нека сместа да престои в продължение на 10 минути и след това добавете малко мед.
Внимание: Ако приемате лекарства за разреждане на кръвта, включително аспирин, не консумирайте джинджифил. Ако се консумира в големи количества, джинджифилът може да предизвика диария или дразнене в устата.
Свързани статии:
Четири билки, които имат противовъзпалително, болкоуспокояващо и противоспастично действие
Търсите лековити билки за главоболие? Обърнете внимание на тези
3 естествени болкоуспокоителни, които са мощни, колкото лекарства, но без странични ефекти
Източник: Лечител.net
Коментари