Блог

Натурални подправки, които действат като болкоуспокояващи

Натурални подправки, които действат като болкоуспокояващи

Тези подправки не идват с инструкции в етикета, ако имате нужда от такива преди да ги използвате. Също така, те не разполагат с отрицателни странични ефекти, които всички лекарства имат. Все пак изписваните болкоуспокояващи лекарствата са по-силни.

 

Тези подправки са напълно естествени, не влияят на стомаха, както химията, която ние постоянно пуснати в телата ни и нямат дългосрочни последици за нашето тяло.

 

Тези натурални подправки ще Ви помогнат малко или много като болкоуспокояващи

 

Черен пипер (Piper Nigrum)

 

Най-добре да се използва за: артрит, болки в стомаха и чревни проблеми

 

Как действа?

 

Вие вероятно никога не сте мислели, че добрият стар черен пипер може да бъде лечебна подправка и да се използва в традиционната китайска медицина. Той съдържа компоненти, които имат противовъзпалително действие. Проучване през 2013 г. се фокусира върху пиперинът, активната съставка на пипера. Анкетираните със заболели хрущяли са били лекувани с черен пипер и активността на възпалителните клетки е била значително намалена, което води до заключението, че пиперът може да бъде ефективно средство срещу артрит.

Как да го използвате?

 

Поръсете го в храната си. По-добре е да се употребява заедно с нея, а не самостоятелно.

 

Куркума (Turmeric – curcuma longa)

 

Най-добре е да се използва за: коремна болка, синдром на раздразнените черва и депресия.

 

Как действа?

 

Тази подправка е с едно невероятно златисто-жълт оцветение. Ключов компонент в нея е куркуминът, който е мощно противовъзпалително средство. Едно скорошно проучване показва, че куркуминът е толкова ефективен за облекчаване на болката като ибупрофен. Най-голямата разлика между куркумата и ибупрофена е, че куркумата не причинява стрес в стомаха. В друго изследване е показано, че неприятните симптоми на синдром на раздразнените черва се намалява с 50%, както и възпаление на червата и анормална мускулна контракция. И накрая, последното клинично проучване е показало, че куркумата помага за намаляване на симптомите на депресия.

 

Как да я използвате?

 

Добавете половин чаена лъжичка куркума в храната си, ежедневно.

 

Внимание: В случай, че страдате от диабет, се консултирайте с вашия лекар преди да консумират тази подправка куркума, защото в комбинация с диабет може да доведе до драстично по-ниско ниво на кръвната захар.

 

Джижджифил (Ginger- Zingiber)

 

Най-добре е да се използва за: главоболие

 

Как действа?

 

В проучване, проведено през 2014 г., стотици хора, които страдат от мигрена са били лекувани с 50 мг суматриптан, лекарство за мигрена, или 250 мг джинджифил на прах. Два часа след лечението, в 64% от тези, които са вземали джинджифил и 70% от тези, които са приемали лекарството болката намаля с 90%. 20% от групата на участниците, които са взели суматриптан имали странични ефекти като световъртеж. Само 4% от тези, които са вземали джинджифил са имали леко стомашно разстройство.

 

Как да го използвате?

 

Яжте пресен или на прах джинджифил и го добавете към храната. Това ще подобри вкуса на много ястия. Можете също така да си приготвите чай като сложете 3 парчета пресен джинджифил във вряща вода и се покрива. Нека сместа да престои в продължение на 10 минути и след това добавете малко мед.

 

Внимание: Ако приемате лекарства за разреждане на кръвта, включително аспирин, не консумирайте джинджифил. Ако се консумира в големи количества, джинджифилът може да предизвика диария или дразнене в устата.

 

Свързани статии:

Четири билки, които имат противовъзпалително, болкоуспокояващо и противоспастично действие

Търсите лековити билки за главоболие? Обърнете внимание на тези

3 естествени болкоуспокоителни, които са мощни, колкото лекарства, но без странични ефекти

 

Източник: Лечител.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Три причини да опитате алабаш - здравословен за сърцето, богат на фибри зеленчук, който се бори с рак

Три причини да опитате алабаш - здравословен за сърцето, богат на фибри зеленчук, който се бори с рак

Следваща статия
Рецепти за опасната болест на Бюргер

Рецепти за опасната болест на Бюргер

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар