Блог

Рецепти за опасната болест на Бюргер

Рецепти за опасната болест на Бюргер

Заболяването засяга периферните и венозни и артериални кръвоносни съдове, а най-често тези на крайниците. Причините за появата на болест на Бюргер може да бъдат увреждания от травми, измръзване на крайниците или много често от тютюнопушене.

 

Обикновено започва с атеросклероза в младежките години и до 40-45-годишна възраст се развива болестта, предимно сред хора с наследствена обремененост. Болестта е хронично възпалително заболяване, което е възможно да има автоимунен произход. разпространено е много на Балканския полуостров, Средиземноморието и Азия.

 

Постепенно болестта прогресира то посиняване на кожата на крака до болки и накуцване. След време кожата започва да губи нормалната си температура и увреденото място започва да боли в легнало положение и се стига до гангрена. Така се стига до некроза на тъканите и може да се стигне до ампутация на пръст или повече от крайника.

 

Една полезна процедура за лечение на болест на Бюргер, от което може да има полза, описано във вестник „Десант”. Приготвят се 2 кофи вода и се слага морска сол 2 шепи в тях. Едната се загрява доколкото може да се търпи, а другата остава студена. Краката се поставят в кофата с топла вода, когато слота се разтвори, а след като изстине водата, те трябва да се поставят в другата кофа със студена вода. Тази процедура се повтаря всяка вечер в продължение на месец.

 

Препоръчва се и да се пие чай от листата на праскова с дневна доза от 2,5 – 3 литра. Пие се 2 месеца, а след това – чай от шишарките на хмела. Двата чая се редуват в продължение на няколко месеца.

 

Във вестника пише за добри резултати от това лечение. Много полезна е терапията и в Хасковските минерални бани.

 

Храненето трябва да бъде здравословно, да не се ядат храни, които биха задръстили кръвоносните съдове. Към него да се добави след обяд и вечеря по 1 супена лъжица малко прах от яйчени черупки, малко мед и бъзов мармалад.

 

Свързани статии:

Как да избегнем болката в ставите или живот без остеоартрит

Поддържайте ставите и кръста си с здрави с полски хвощ и коприва – съвети от д-р Ангелчева

Смазка за ставите може да удължи живота

 

Източник: Лечител.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Натурални подправки, които действат като болкоуспокояващи

Натурални подправки, които действат като болкоуспокояващи

Следваща статия
Нощно напикаване – лечение с природни средства

Нощно напикаване – лечение с природни средства

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар