Блог

Народни рецепти за възпалени венци

Народни рецепти за възпалени венци

Възпалени венци, пародонтоза, болка в основата на зъбите. Всичко това подсказва голям здравословен проблем, който трябва да се опитате да овладеете, за да не настъпят още по-големи усложнения. Като за начало може да опитате с няколко народни рецепти, които могат да ви помогнат, но ако не постигнете желания ефект, най-добре е да се обърнете към зъболекар.

 

Всъщност възпалени венци се получават най-често от натрупаната и недобре почистена плака по зъбите. Плаката представлява желеподобно покритие от бактерии, които се залепват по зъбите и ако не се отстранява всеки ден, то тя може да раздразни и да доведе до възпалени венци.

 

Тогава те започват да кървят и може да се стигне и до такива опасни състояния като прояждане на самата кост. Затова следете цвета на венците си и знайте, че те трябва да са в естествен розов цвят.

 

Доказано, че възпалени венци може да ви докарат много опасни болести, между които сърдечни заболявания, проблеми с половата система, еректилна дисфункция, спонтанен аборт.

 

Народните лечители съветват при възпалени венци всяка сутрин на гладно да жабурите устната си кухина с една супена лъжица зехтин или някаква друга растителна мазнина. Жабуренето се прави около 7 минути, а след това мазнината се изплюва в тоалетната, защото съдържа много бактерии и вредни вещества.

 

Друго народно лечени на възпалени венци е отвара от лайка, смрадлика и салвия. По една лъжица от билките се пускат в литър вода и се оставят да врат около пет минути. Прецеждат се след като отварата изстине, устната кухина се жабъри с нея 5-6 пъти на ден.

 

Смес от мед, алое вера и сол на гъста кашичка също помага при възпалени венци. С този гел мийте зъбите си и търкайте езика, а на венците правете масажи.

 

Свързани статии:

Как сами да се преборим с възпалението на венците

Как да успокоим венците на детето с кисело мляко

 

 

Автор: lechitel.net

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
www.triodent.com.pl
Предишна статия
Как да се храните, ако имате камъни в бъбреците

Как да се храните, ако имате камъни в бъбреците

Следваща статия
Хидратацията – единственото решение за стриите

Хидратацията – единственото решение за стриите

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар