Блог

Хидратацията – единственото решение за стриите

Хидратацията – единственото решение за стриите

В летните месеци обръщаме по-голямо на здравословното хранене и въобще начина ни на живот. Примаме от 3 до 5 начина да отслабнем, да стегнем дупетата или дори да си вържем косата. И особенно внимание обръщаме на кожата си, т.к. голяма част от нея е изложена на показ и на атмосферните условия. И ако досега наблягахме на целулита и на здравословния тен, то дойде време да споменем и един друг „натрапник“ – стриите.

 

При всеки може да се появят стрии, независимо от възрастта, пола и дори теглото. Основната причина е рязката промяна във формата на тялото и органичената способност на кожата да се разтяга поради редица фактори. В следствие се появяват червеникави и в поледствие блестящи ивици в зоната на бедрата, ханша, корема, гърдите, а понякога дори в областта на коленете и предмишниците. Естетически ситуацията става още по-неприятна, когато през летния сезон, кожата потъмнява от слънцето, а стриите остават да лъщят от белота.

 

Консултирахме се с д-р Цеца Влаева, дерматолог в Медицински център „Доверие” в София, която сподели, че веднъж появят ли се стрии по кожата, то тяхното отстраняване е почти невъзможно. Целостта на кожата вече е нарушена и белезите не могат да бъдат напълно заличени.

 

Единственото работещо средство срещу стриите е превенцията. Хидратирането на кожата е гаранция, че тя ще бъде достатъчно еластична, за да се справи с резките промени и външните фактори. Бепантен крем против стрии на Байер осигурява тройно действие в борбата с тях. Дескпантенолът и глицеринът осигуряват подхранването и хидратацията на кожата, маслото от маслина и кожни липиди подържат и укрепват бариерната й функция, а извлекът от тропическото растение сентела азиатика стимулира производството на колаген и еластин.

 

Бепантен крем против стрии се нанася лесно, бързо прониква в кожата и не оставя мазни следи. Подходящ е за употреба за всички зони на тялото.

 

Свързани статии:

Какви храни да изберем, за да имаме кожа като от сатен

Д-р Ася Николова: по вида на кожата можете да познаете наличие на диабет, анемия, болен стомах

 

Автор: zdravoslovnohranene.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
www.oprah.com
Предишна статия
Народни рецепти за възпалени венци

Народни рецепти за възпалени венци

Следваща статия
Кога се налага вадене на нерв на зъбите

Кога се налага вадене на нерв на зъбите

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар