Блог

Най-добрите естествени хранителни добавки за стройна фигура

Най-добрите естествени хранителни добавки за стройна фигура

В днешно време с лекота може да откриете много синтетични хранителни добавки, които ще ви обещаят слабо тяло. Вместо това ние ви предлагаме списък от най-добрите алтернативни, природни решения за постигането на стройна фигура без да тровите организма си с химия. 

 

Джинджифил

 

Рак, диабет, грип, стомашни болки... Джинджифилът е супер-храна, полезна за здравето и стройната ни фигура. Това се дължи на високото съдържание на калий, на манган и минерали. 

 

Екстракт от Мака

 

Звучи екзотично, нали? Растението мака съдържа съвкупност от стероли, танини, алкалоиди и сапонини, за които се твърди, че имат синергично действие. То е популярно с това, че подобрява дейността на ендокринната система, действа тонизиращо, повишава настроението и убива стреса. Плюс това се счита за афродизиак. 

 

Берберин 

 

С други думи - дренки. Това е най-мощният алкалоид. Съдържат го дивите плодове, куркумата и корените на билките берберис (кисел трън), превара, петнист трън и байкалски шлемник. Той убива микробите, лекува диабет, подобрява мозъчната дейност, пази сърцето и помага при отслабване.

 

Куркума 

 

Известна със своите лечебни свойства, куркумата помага при вътрешни инфекции и възпаления. Медиците твърдят, че при натоварване на ставите е добре да залагаме на нея, тъй като тя е също толкова ефективна, колкото и ибупрофена. 

 

Канела 

 

Тя не само гори мазнини, но и спомага за регулирането на кръвната захар. Както всички знаем, по време и след физическо натоварване, тялото ни изразходва енергия, която компенсираме с храната. А в нея има захар. При възстановяване мускулите поемат много по-бързо и в по-големи количества хранителните вещества. Затова е добре да прибягваме към добавки, които да регулират този процес. 

 

Замислете се следващия път, когато посегнете към химията, обещаваща "чудеса". Природата е извор на решения, които поддържат нашето здраве. 

 

Свързани статии: 

 

5 прости тибетски упражнения за отслабване и подмладяване

 

6-те най-добри скоростни диети за ефективно отслабване

 

Куркума – суперхраната, която топи мазнините и ни прави по-здрави

 

Спрете приема на хапчета за отслабване - вашият живот е в опасност

 

Източник: ladyzone.bg

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Гъбата кладница лекува тумори

Гъбата кладница лекува тумори

Следваща статия
Всичко, което не сте знаели за кокосовото масло, а трябва.

Всичко, което не сте знаели за кокосовото масло, а трябва.

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар