Блог

Всичко, което не сте знаели за кокосовото масло, а трябва.

Всичко, което не сте знаели за кокосовото масло, а трябва.

Преди 30-тина години, идеите на медицината за кокосовото масло са били в "тъмните векове" поради грешните идеи, че високото съдържание на мазнини в него може да доведе то проблеми с теглото, атеросклероза, натрупване на плака в артериите и прочие. С годините, обаче, медицинската общност разкрива множеството ползи от по-високо съдържание на някои мазнини в организма и в резултат на тези открития кокосовото масло добива нова, по-добра репутация. Научете за всички чудодейни влияния на това масло, за които не сте знаели, а трябва. 

 

Кокосовото масло осигурява здравословни мазнини

 

Кокосовото масло е около 90% наситени мазнини, които са били обвинявани за сърдечно-съдови заболявания. Сега изследователите продължават да разкриват, че мастни киселини със средна верига, които съставляват кокосово масло, всъщност се метаболизират бързо (а не се съхраняват като мазнини в тялото) и не са свързани с атеросклероза.

 

Популациите, които консумират кокосово масло, са склонни да бъдат по-здрави

 

Навсякъде по света много страни (особено тези в тропиците) отдавна използват кокоса във всичките му форми като важен източник на храна. И популациите, които го правят, са известни с тяхното дълголетие и добро здраве. Например, една специфична група полинезийски островитяни, чиято диета се съставлява от приблизително 60% кокосови орехи, имат много малко доказателства за сърдечно-съдови заболявания, а в Америка, те са убиец номер едно на мъже и жени.

 

Кокосовото масло може да даде тласък на енергия и да помогне за отслабване

 

В развитите страни, затлъстяване и умора са сериозни и широко разпространени хронични състояния. Кокосовото може да помогне и при двете: заради начина, по който се метаболизира, маслото осигурява на организма бърз източник на енергия и това може да помогне в борбата с умората. Кокосовото масло също има положителен ефект върху метаболизма, което го прави по-лесно да премахне нежеланите килограми.

 

Кокосовото масло се бори с инфекциите

 

Кокосовото масло е богато на съединение, наречено лауринова киселина. Тази киселина е доказано ефективна срещу вируси, бактерии и гъбички. Ето защо тя може да се използва локално и орално за да помогне в борбата с инфекциите. Например, често срещана причина за пърхот е всъщност свръхрастеж на дрожди на скалпа: редовната употреба на кокосово масло може да помогне, заради неговите силни противогъбични свойства.

 

Това са само някои от причините, поради които кокосово масло е станало толкова високо ценено сред тези, които искат да намерят естествени начини да бъдат здрави. Това е една прекрасна мазнина, която да добавите към диетата си и която ще даде на тялото ви различни ползи – с някои, от които науката може все още дори да не е наясно!

 

Свързани статии:

 

Удивителните здравословни качества на кокосовото масло

 

С кокосово масло срещу диабет, Алцхаймер и наднормено тегло

 

Как да си направим кокосово масло?

 

Кокосово масло, древна суперхрана, която се завръща

 

Източник: Био Поглед

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Най-добрите естествени хранителни добавки за стройна фигура

Най-добрите естествени хранителни добавки за стройна фигура

Следваща статия
15 причини да спрете захарта в името на вашето здраве

15 причини да спрете захарта в името на вашето здраве

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар