Блог

Спрете приема на хапчета за отслабване - вашият живот е в опасност

Спрете приема на хапчета за отслабване - вашият живот е в опасност

Безпопасни ли са хапчетата за отслабване, които приемате? Наистина ли мислите, че приемате регулиран медикамент за загуба на тегло? Ако е така, то ще останете изненадани и дори шокирани, след като разбете какви са вредните последици от т. нар. диетични хапчета за вашето здраве. Да, до известна степен тези хапчета работят и може да загубите няколко килограма, но техните странични ефекти превишават положителните ефекти от тези хапчета върху човешкото тяло. Освен това, тези хапчета не се считат за наркотици от Агенцията по храните и лекарствата, а производителите на тези лекарства дори не твърдят, че хапчетата които продават са подкрепени от медицински изследвания.

 

Някои хора дори знаят риска от използването на хапчета за отслабване, но все още продължават да ги използват. Но ако прочетат опасните резултати от използването на тези хапчета, тогава със сигурност те ще прекратят употребата на тези хапчета. Много хора се запитват защо не трябва да вземат хапчета за отслабване. За да отговорим на този въпрос ще разгледаме причините по-долу:

 

  • Риск от сърдечен удар:
    Поради незадоволителното регулиране на тези медикаменти, те съдържат тоници, които са забранени на пазара и  увеличават риска за инфаркт и инсулт. Ако човек ги използва, той може да се сблъска с инфаркт или инсулт, така че струва ли си този риск само заради загубата на няколко килограма?

 

  • Пристрастяване:
    Да, тези хапчета водят до пристрастяване, защото хората, които ги използват обикновено са депресирани заради наднорменото си тегло. Поради тази причина, създателите на тези хапчета добавят антидепресанти, успокоителни лекарства и амфетамини, за да ги запазят спокойни и отпуснати. Така че хората се чувстват добре след употреба на тези лекарства и стават неспокойни и тревожни, ако не ги взимат.

 

  • Тези хапчета всъщност не ви помагат да загубите тегло:
    В краткосрочен план ще забележите загуба на тегло, тъй като тези хапчета съдържат диуретици, а също и кофеин, които намаляват водата в тялото и впоследствие чувствате, че сте намалили теглото си. Но в действителност, хапчетата не намалят мазнините, а теглото на водата. След няколко дни, когато възвърнете нормалното тегло на водата, ще се върнете към първоначалното си тегло.

 

  • Фалшиви етикети:
    В проучване от Министерството на здравеопазването и човешките ресурси е съобщено, че повече от 20% от производителите пишат грешни твърдения на етикетите. Също така съобщават, че не само твърденията са неверни, но те също така използват незаконни съставки в тези хапчета.

 

  • Навиците си остават същите:
    Всички знаем, че повечето хора наддават на тегло поради лоши хранителни навици и рутина. Така че как можем да приемем, че едно хапче може да намали нашите килограми, без да се правят каквито и да било промени в навиците? Хапчетата за отслабване не променят навиците на хранене и не ни призовават да правим упражнения, така че как производителите им могат да имат претенции, че те са 100% ефективни?

 

  • Нерегулирани:
    За да се направят тези хапчета, производителите им не трябва да вземат разрешение от какъвто и да е орган. Те са нерегламентирани хапчета, така че за производителя е много лесно да използва всякави добавки или да добави небезопасен елемент, за да ги направят ефективни за загуба на тегло.

 

Странични ефекти от използването на хапчета за отслабване

 

Ако посочените по-горе причини не са достатъчни, за да докажат вредните последици от използването на хапчета за отслабване, трябва да се запознаете със страничните ефекти, свързани с тези хапчета.

 

Незначителните нежелани реакции

Има някои общи странични ефекти от използването на тези хапчета за отслабване, които включват:

 

  • главоболие;
  • безсъние;
  • диария;
  • изпотяване;
  • сухотата в устата;
  • безпокойство.

 

Този медикамент обикновено причинява диария, а също и някои други коремни проблеми като подуване и т.н. Тези незначителни странични ефекти могат да преминат в основните странични ефекти, ако хапчетата се приемат за по-дълъг период от време.

 

Основни странични ефекти

 

Някои нежелани реакции, които са общи, изчезват, когато спрете да приемате тези лекарства. Такива са безсъние, безпокойство и т.н. Но има много странични ефекти, които не само могат да навредят на здравето, но и да останат с вас до края на живота ви. Сериозни нежелани реакции от използването на тези хапчета са следните:

 

  • сърдечна аритмия;
  • инсулти;
  • възбуда;
  • сърдечна недостатъчност;
  • сърцебиене;
  • объркване и световъртеж;
  • стягане в гърдите;
  • увреждане на черния дроб;
  • ректално кървене;
  • проблеми с бъбреците.

 

Някои хапчета за отслабване, които сега са забранени, са причинители на белодробна хипертония и сърдечни нежелани реакции, дори и причина за смъртни случаи. Някои от тези хапчета за отслабване, задействат дефекти при плода при бременните жени. Можете да проверите за повече нежелани реакции в www.dietpillsdetective.com (база данни на нежелани реакции).

 

Хапчетата за отслабване са вредни. Те не водят до намаляване на теглото, но и причиняват здравословни проблеми. Вместо да прибягвате до тях трябва да помислите кое е това, което води до натрупване на мазнини в тялото ви. Много ли ядете? Спите ли достатъчно? Тренирате ли? Какво ще кажете за вашето ежедневие? Помислете за това и след това направете промени.

 

Свързани статии:

5 прости тибетски упражнения за отслабване и подмладяване

6-те най-добри скоростни диети за ефективно отслабване

Ефикасно отслабване със солена вода

 

Източник: Био Поглед

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Невероятните ползи за здравето от бамята

Невероятните ползи за здравето от бамята

Следваща статия
По време на отпуската: Чревни вируси идат чрез мръсни ръце и застояла храна

По време на отпуската: Чревни вируси идат чрез мръсни ръце и застояла храна

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар