Блог

Мощни домашни средства за лечение на пневмония

Мощни домашни средства за лечение на пневмония

Пневмония е остра форма на инфекция на дихателните пътища, причинена от вируси, гъбички и бактерии. При вдишване въздухът изпълва малки торбички в белите дробове.

 

Признаци и симптоми

Най-често, вие ще имате постоянна кашлица, храчки, в които може да присъства кръв и недостиг на въздух. Много хора изпитват студени тръпки, изпотяване и повишена температура, главоболие и болки в мускулите. При тежки случаи, може дори да чувствате гадене и диария.

 

10 домашни средства при пневмония

Чесън
Сред всички предимства на чесъна, сред които е това, че е антибиотик, той има и селективност. Чесънът работи по-добре, отколкото повечето антибиотици, които убиват сляпо добри и лоши бактерии. Говорете с медицинско лице преди провеждането на тази пътека.

 

Сусам
Сусамът е ефективно природно лечение на пневмония. Една отлична инфузия може да се получи лесно чрез кипене на около 1 чаена лъжичка сусамово семе в чаша вода. Пиенето на тази смес два пъти дневно може да бъде полезно и много ефективно лечение на пневмония. За по-добри резултати, добавете малко ленено семе, мед и готварска сол в разтвора преди пиене.

 

Екстракт от маслинови листа
Екстракт от маслинови листа действа като естествен антибиотик, за да помогнете на вашето тяло, докато се бори с инфекциите, да повиши останалата част от имунната система. Можете да го намерите в капсули, прах, течен еликсир или като чай в повечето магазини за здравословни храни – ние препоръчваме пиене на една или две чаши чай екстракт от маслинови листа преди лягане.

 

Куркума
Куркумата има няколко лечебни свойства и се използва широко за лечение на множество заболявания. Освен това, тя помага срещу пневмония. Други билки като сминдух, черен пипер, джинджифил, също ще бъдат изгодни за белите дробове, когато се използват заедно с куркума.

 

Сминдух
Пиенето на 3 или 4 чаши прясно приготвен чай от сминдух всеки ден може да е ефективен метод за лечение на пневмония. Добавете четири или пет капки лимонов сок към подготвения чай за подобряване на вкуса.

 

Плеврит корен ( Asclepias tuberosa )
Този корен има дълга история за лечение на респираторни инфекции като пневмония, бронхит и инфлуенца. Натурално противовъзпалително и стимулиращо, той помага за намаляване на възпалението на белите дробове и стимулира лимфната система, като насърчава секрецията на здравословни белодробни течности.

 

Сок от моркови
Една чаша сок от моркови с вечеря, съчетана с една супена лъжица лют червен пипер, за да засили ефекта на сока от моркови, ще добави антиоксиданти, за да се лекуват белите дробове. Сок от моркови е също източник на витамин А, както и калций, магнезий, фосфор, желязо, калий, всички от които са полезни, когато се борите с инфекция като пневмония.

 

Женско биле
Това е билково лекарство, използвано за лечение на проблеми с пневмония. Добавете сушени корени от женско биле (2 чаени лъжички) във вода (1/2 литър) и варете тази смес за  10-15 минути. Консумацията на тази смес от 3 до 4 пъти на ден може да помогне за лечение на кашлица.

 

Лимонов сок
Лимоните са известни със своите антибактериални свойства, тъй като те са богати на витамин С. Те помагат за намаляване на телесната температура и стимулират имунната система. Смесете сок от половин лимон в чаша топла вода. Поръсете щипка каменна сол и пийте този сок всеки ден.

 

Свързани статии:

Причини за болки в белия дроб

Препоръчани продукти за засилване на имунната система

10 растения и билки, с които да излекуваме белите си дробове

 

Източник: Био Поглед

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Помело: 7 причини да ядем тези вкусни плодове

Помело: 7 причини да ядем тези вкусни плодове

Следваща статия
Опасностите от прекалената употреба на антибиотици. Направете ваш собствен, естествен антибиотик

Опасностите от прекалената употреба на антибиотици. Направете ваш собствен, естествен антибиотик

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар