Блог

Препоръчани продукти за засилване на имунната система

Препоръчани продукти за засилване на имунната система

Имунната система е съвкупност от органи, тъкани, клетки и техни продукти, изграждащи динамична физиологична система, която осъществява имунния отговор. Основната функция на имунната система е да разпознае и да неутрализира проникналите от външната среда, чужди за организма и представляващи заплаха вещества (антигени), както и да реагира на неопластични промени на организма (тумори и др.). Имунната система осъществява динамично равновесие в самата себе си и потиска и регулира имунния отговор до оптимално за организма ниво.



Макар и вирусно заболяване, грипа може да бъде избегнат или значително неутрализиран, като засилим в достатъчна степен имунната си система. Имунната система е надежден щит срещу много вирусни и бактериални инфекции, дори и срещу рака.
 


Сироп от черен бъз


Черният бъз е храст или дръвче с разперени клони и бяла шуплеста сърцевина. Листата са нечифтоперести с 2-3 чифта листчета, дълги 20 см.

Сиропът от черен бъз се прилага  при възпаление на дихателните пътища, простудни заболявания, бронхит, пневмония, туберкулозна кашлица;

Сиропът от черен бъз се приема: по 1 супена лъжица 3 пъти на ден за възрастни и по 1 чаена лъжичка, 3 пъти на ден за деца.
 


Масло от черен кимион


Маслото от черен кимион от векове е известно като мощен имуностимулант, то има редица здравословни свойства, които го правят приложимо при различни проблеми. Над 100 активни компонента в състава на маслото, които при редовна употреба оказват благоприятни ефекти при заболявания като астма, бронхити, алергии, псориазис, екземи, и др кожни болести, косопад, акне, стомашночревни проблеми, ревматизъм, артрит, диабет, грип и др. 

Аюрведа използва неговата горчива, топла и стимулираща природа в лечението на диария, хемороиди, кашлица, треска, отпадналост и т.н.
 


Сок от облепиха


Известно е, че плодовете на облепихата притежават специален, уникален набор от биологично активни вещества, особено витамини, при концентрации, които в никое друго растение не могат да бъдат намерени. 

След боледуване, ако пием сок от тях можем да си стъпим на краката по-бързо Облепихата се отличава с висока концентрация на витамин С и помага при усещане на слабост, отпадналост и при бавно кръвообращение след по-дълго боледуване. 

Сокът от облепиха е изключително ефикасен продукт за подсилване на имунната система.
 


Шипково масло (капсули)


Шипковото масло се извлича от семената на шипката чрез метода на студено пресоване. Това означава, че маслото е 100% чист натурален продукт, който съдържа само естествени високоефективни биологични съставки (витамини, мастни киселини, антиоксиданти, и биофлавоноиди), които са изключително важни за нашето здраве.

Капсулите шипково масло подсилват и активират имунните функции и защита на организма при непълноценно хранене и при неблагоприятни климатични (есенно-зимни) условия.
 


БронхоПам чай с ехинацея (д-р Памуков)


Сериите Бронхо Пам с ехинацея вече придобиха популярност сред малки и големи. Те представляват уникална комбинация от ефективен препарат, подпомагащ имунната и бронхиалната системи, както и от вкусен и ароматен чай. Изследванията на д-р Памуков са доказали, че билковият чай е най-ефективната форма за зимна подкрепа на организма срещу грип и бронхити.


Според много лекари и майки Бронхо Пам е най-добрият чай и природно лекарство за кашлица при деца. Пaтентованият препарат на д-р Памуков е подходящ и за малки и за големи. Toй е 100% натурален и без странични ефекти.
 


Оригинален канадски кленов сироп с жен шен


Оригиналният канадски кленов сироп е естествен хранителен продукт, обработен чрез загряване на концентрирана чиста кленова смола.

В оригиналния канадски кленов сироп се съдържат минералите: калий, калций, магнезий и манган.

Калият помага за поддържането на енергииността на клетките, както и осигурява постоянна защита на сърдечната дейност.


Клацият е особено важен за издръжливостта на костите.

Оригиналния канадски кленов сироп съдържа и минералите: Ниацин, В5, В2, В6, фолиева киселина, биотин и витамин А.

Притежава имуномодулиращо действие при вирусни хепатити и др. инфекциозни заболявания; хипогликемично - при захарен диабет; хипохолестеролемично в профилактиката и лечението на атеросклерозата. Подобрява кръвната картина при анемии.

 


Сок от Нони 


Повече от 2000г. сокът от нони е ценна и скъпа храна за жителите на Тихия океан. Нони расте на богати на калций вулканични почви и при тропически климат. Отглежда се в биоплантации на Таити и островите на френска Полинезия. Традиционните полинезийски лечители /Кахуна/, използват всички части на дървото. Прекрасно допълнение към нормалното хранене. Може да се приема от диабетици и онкоболни. Бременни жени могат да приемат сока след консултация с лекар. Нони се използва широко в Аюрведа. 



Сокът от Нони засулва имунитета, има противовъзпалително и антиоксидантно действие, стимулира енергията на тялото, влияе върху производството на хормони.
 

Свързани статии:

Време за имунитет: Правилните навици го пазят

Проф. Мермерски разкри уникална рецепта за висок имунитет

20 начина да стимулираме имунитета си без ваксина

 

Автор: zdravtniza.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
FDA одобри експериментална ГМО сьомга за човешка консумация, въпреки липсата на адекватни проучвания за безопасност

FDA одобри експериментална ГМО сьомга за човешка консумация, въпреки липсата на адекватни проучвания за безопасност

Следваща статия
Чай от водорасли и билки за отслабване и стимулиране на щитовидната жлеза

Чай от водорасли и билки за отслабване и стимулиране на щитовидната жлеза

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар