Блог

Чай от водорасли и билки за отслабване и стимулиране на щитовидната жлеза

Чай от водорасли и билки за отслабване и стимулиране на щитовидната жлеза

Билковият чай ​​с водорасли е рецепта за постигане на ефективна напитка за отслабване по правилен и естествен начин. Вие можете да научите за някои техни ползи и свойства за човешкото тяло. Едни от най-широкоразпространените морски водорасли срещани по крайбрежията на почти целия свят са кафявите водорасли. Те са голям род, които са наречени Fucus, по-известни като Келп (Fucus vesiculosus L.) и за Европа най-много се срещат в северната част на Средиземно море и в северната част на Атлантическия океан.

 

Липсата на йод в нашата храна лесно може да се компенсира от тези прости водорасли, които могат да имат силно положително въздействие върху цялото тяло, особено на щитовидната жлеза. Йодът присъства във водораслите, стимулира вашата щитовидна жлеза в правилното и ефективно, което води до значителна загуба на тегло с продължаването на предпочитаната диета и постигането на целта.

 

Fucus е също така важен източник на витамин А, а това е от съществено значение в нашата ежедневна диета, защото той стимулира производството на тироксин, вещество, което улеснява усвояването на йода. Но не само това е ползата от него. Водораслото Fucus или Келп също е отлично за подобряване на лимфната циркулация, стимулира обновяването на клетките, укрепване на имунната система и намаляване на чувството за глад, а това се дължи на високото съдържание на минерали. Съдържа също и полизахариди и действа очистващо от солите на тежки метали. bilki.pharmacy-bg.com

 

Внимание: Въпреки, че водораслите обикновено се понасят добре, да вземете йод в прекалено големи количества може да доведе до хипертиреоидизъм и в резултат до високо кръвно налягане, тахикардия, тремор в крайниците, раздразнителност и безсъние. Не се препоръчва при пациенти, които страдат или са страдали от болести на щитовидната жлеза или заболявания, свързани с щитовидната жлеза. Водораслите Келп са абсолютно противопоказани при болести на сърцето, аритмия, мъждене и артериална хипертония.

 

Избягвайте приема по време на бременност и кърмене. За да се подготви чаят, често се комбинират други билки с водораслото Fucus с цел отслабване като листа от червена череша, листа от бреза и слез, за да се омекоти вкуса и усили ефекта.

 

В тенджера се слага 1 литър минерална вода да заври. Добавяте 1 супена лъжица от водораслите и ги оставете да се варят в продължение на няколко минути, след което изключете котлона. От избраните билки също добавяте по толкова от всяка. Оставете течността да престои около 10-15 минути. Филтрирайте получения чай като го налеете в стъклена бутилка. Употребява се по 1 чаена чаша трикратно през деня от един до половин час преди ядене.

 

Може и друг вариант на този чай за отслабване – в половин литър вода 1 чаена лъжичка, изпива се за един ден. Ако искате да го закупите може да проверите в билковите магазини и онлайн на bilki.bg или като спиртен извлек на apteka.framar.bg и от други места.

 

Свързани статии:

Защо водораслите могат основно да решат вашите здравословни проблеми

5 природни стъпки за предотвратяване на рак

Щитовидната жлеза – диригент на метаболизма

 

Източник: Лечител.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Препоръчани продукти за засилване на имунната система

Препоръчани продукти за засилване на имунната система

Следваща статия
Смъртността при българските мъже в активна възраст - много по-висока от средноевропейската

Смъртността при българските мъже в активна възраст - много по-висока от средноевропейската

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар