Блог

Как да разпознаем опасните бенки

Как да разпознаем опасните бенки

Коя бенка може да представлява опасност за здравето и задължително трябва да се отстрани? Това са бенки с асиметрична форма, чиито краищата са "назъбени". Друг признак е, ако бенката променя цвета си и в един участък е по-тъмна, а в друг – морава или светла. Трябва да се консултирате с лекар и, ако диаметърът нараства и бенката става релефна, т.е., ако "расте" във височина и е "вълниста".


 

Всеки, който има такива тъмни петна, трябва максимално скоро да се консултира със специалист, поделиха дерматолози пред в. "Труд". Обикновено хората се сещат, че имат бенки точно в този сезон, защото, докато се мажат със фотозащитните кремове, в очите им се набиват пигментните образувания. А те непременно трябва да се пазят от слънцето, защото, ако областта, в която се намират, изгори, се повишава опасността от поява на меланом.


 

Бенките, които са изложени на постоянно дразнене като тези на нивото на презрамката на сутиена или където е бельото, трябва да се премахнат. Ако не се стори, има риск да бъдат разкървавени и това да доведе до разрастването им. Най-важното е пигментните образувания да се отстранят от специалист.


 

Обикновено пак преди да тръгне човек на плаж, решава да се справи и с нежеланите брадавици. Те са вирусно заболяване, което се предизвиква от човешкия папиломен вирус, а той пък се предава чрез контакт на кожа в кожа, чрез козметични принадлежности като пили и ножици за кожички. А какво е лечението – това ще научите, като отидете при специалиста, в никакъв случай не си назначавайте терапия сами, отсякоха дерматолози.


 

Още:


 

Внимание! Слънцезащитната козметика може да е опасна!


 

За ползите от пъпеша (пречистващи режими и диета с пъпеш)


 

Как да се отървем от ненужните килограми с динена диета


 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
http://amazingwellnessmag.com/
Предишна статия
Вълшебните свойства на прополиса

Вълшебните свойства на прополиса

Следваща статия
Духовната енергия на различните храни според учителя Петър Дънов

Духовната енергия на различните храни според учителя Петър Дънов

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар