Блог

Как да излекуваме инфекция на пикочния мехур?

Как да излекуваме инфекция на пикочния мехур?

 

Тук можете да прочетете резултати от научни изследвания при три домашни средства за инфекция на пикочния мехур, които са предназначени да помогнат при цистит. Добрият хранителен режим и предимствата от естествените средства може да имат положителен ефект при спряването с упорит цистит. 

 

 

Три безопасни и природни лечения за цистит

 

 

Циститът е възпаление на пикочния мехур, което най-често се причинява от свръхрастеж на бактерии в пикочния мехур и пикочните пътища. Това е състояние, което обикновено се нарича инфекция на пикочните пътища (ИПП), и е много често срещано състояние. И мъжете, и жените могат да страдат от цистит, въпреки че състоянието е много по-често при жените.

 

 

Циститът има някои много издайнически симптоми, включително често желание за уриниране (с малки количества урина), усещане за парене при уриниране, както и усещане за натиск, докато уринирате.

 

 

Следвайки съветите в тази статия, вие трябва да бъдете в състояние да контролирате вашите симптоми и да помогнете за изчистване на инфекцията с някои лесно достъпни природни средства. Макар че всеки е различен в начина, по който може да отговори на различните съставки, тези природни опции могат да  помогнат за облекчаване на симптомите и предотвратяване на по-нататъшно заразяване за повечето хора, които не са алергични към някоя от тях.

 

 

1. Пийте много вода и изпразвайте пикочния мехур

 

 

Само водата няма да повлияе на бактериалния свръхрастеж, но пълният мехур и изпразването му не само ще успокои вашите симптоми, но всеки път, когато уринирате, тялото ви ще изхвърля някои от бактериите, които причиняват дискомфорта. Като общо правило, да сме добре хидратирани е отличен начин да се предотврати цистит, така че в минутата, в която почувствате и най-малките симптоми на цистит е време да напълните тази чаша с вода!

 

 

2. Опитайте хидрастис

 

 

Билката хидрастис съдържа естествен антимикробен агент, наречен берберин. Хидрастис е достъпна във всеки магазин за здравословни храни и дори големите вериги за хранителни стоки. За цистит се препоръчва да се взема хидрастис до три пъти на ден. Въпреки това, следва да се отбележи, че много препарати от хидрастис могат да имат противоречиви сили, така че най-добре е да не се разчита на това като единствен метод на лечение. Ако имате установена инфекция, трябва да присъедините към този продукт и други естествени средства, за да постигнете максимален ефект.

 

 

3. Дъвчете семена от целина

 

 

Семената от целина са естествен диуретик, поради наличието на естествен химикал, наречен butylphthalide, намерен в маслото на семената. Диуретичните свойства на семената от целина ще увеличат количеството на отделяната урина, което ще ви помогне да изчистите инфекцията по-бързо. Не забравяйте да пиете много вода, докато използвате това лечение. Препоръчително е да дъвчете семената след хранене, тъй като те също могат да помогнат в храносмилането.

 


Предприемането на няколко прости стъпки може да бъде много ефективно за предотвратяване на повтарящи се инфекции.

 

Свързани статии:

 

Коварството на рака на пикочния мехур - няма ранни симптоми и болка

 

Изградиха нов пикочен мехур на мъж в столична болница


 

При хеморагичен цистит непременно потърсете лекар

 

Източник: Био Поглед

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Победете болката с този спасител от природата

Победете болката с този спасител от природата

Следваща статия
Подправките като лекарство

Подправките като лекарство

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар