Блог

При хеморагичен цистит непременно потърсете лекар

Повечето жени през живота си поне веднъж са получавали цистит. Парене, болка при уриниране, чести позиви за ходене по малка нужда, тежест в долната част на корема – това са първите симптоми. При тях веднага е редно да се обърнете към лекар, който ще ви помогне и ще ви назначи медикаментозно и билково лечение, които да комбинирате.

 

Най-често обаче при подобни симптоми плюс урина оцветена в червено, става въпрос за хеморагичен цистит, който е малко по-различен от обикновения. При хеморагичен цистит в урината има кръв и това я прави в този непривичен цвят.

 

Кръвта в урината се дължи на диструкция на малки кръвоносни съдове в лигавицата на пикочния мехур. Тогава е наистина важно да отидете на лекар, защото не се знае дали именно става въпрос за хеморагичен цистит или някакво по-опасно бъбречно заболяване. Иначе и хеморагичния цистит се лекува по същия начин както и обикновения, при който няма кръв в урината.

 

Нужно е назначаването на изследване на стерилна урина, за да се докаже видът бактерия, причинител на цистита в този момент. Ако преди време сте имали същия проблем и той се е дължал примерно на ешерихия коли, това съвсем не означава, че този път пак тази бактерия е причинителят.

 

Лечението на цистита е комбинация от подходящ антибиотик и билкови препарати, обикновено на основата на червената боровинка. Той препятсва възможността на бактерията, която причинява хеморагичен цистит, да полепва по стената на пикочния мехир и да създава проблем. При правилно лечение с оптимални дози антибиотик и билкови препарати хеморагичен цистит отшумява за около 4-5 дни.

 

Свързани статии:

Честото уриниране при жените може да е признак за наличие на проблем

Царската билка босилек – лекарство и подправка в едно

Как да опазим бъбреците си здрави

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Храните, които причиняват бръчки

Храните, които причиняват бръчки

Следваща статия
Правила за здрави и функциониращи бъбреци

Правила за здрави и функциониращи бъбреци

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар