Блог

Защо трябва да добавите масло от ему в грижата за кожата си

Защо трябва да добавите масло от ему в грижата за кожата си

Всеки ден науката напредва в толкова много области, понякога с малко, а понякога с големи отскоци. В повечето случаи напредъкът се изразява в откриване или създаване на ново вещество или намирането на нови и вълнуващи свойства на съществуващо вещество. Но от време на време, науката не открива нещо ново, а по-скоро наваксва със знания, които хората по Света са имали в продължение на хиляди години. Това е точно случаят с маслото от ему. След като веднъж видите какво маслото може да направи за кожата ви, ще се чудите как сте изгубили толкова много време и пари за грижа за кожата, без да сте го опитали досега.

 

Ако сте следвали тенденциите в света на грижа за кожата, вероятно сте  забелязали, че всички козметични фирми добавят в списъка със съставките на продуктите си масло от ему. Това е така, заради излизащата информация за ползите на маслото за всички видове кожа. Аборигените в Австралия са знаели за това мощно вещество в продължение на векове. Те са го използвали за лечение на суха, напукана кожа и за слънчево изгаряне. Сега здравни експерти, като редакторите на First for Women Magazine и д-р Оз, започват все повече да говорят за невероятните ползи от маслото от ему.

 

Какво точно е маслото от ему?

 

Натуралното масло от ему помага за възстановяване и лекуване на кожата, но има и редица други ползи. Но първо, какво точно представлява това масло? Ему маслото е вторичен продукт от месото на ему. Това е мастно вещество, което съдържа някои доста невероятни неща. Въпреки че аборигените са използвали маслото така както си е, нашите учени го дезинфекцират и обезмирисяват, за да го направят лесно за използване.

 

Защо никой до сега не е разпространил информацията за ползите за маслото от ему? Птицата ему е с родина Австралия и месото просто чак сега започва да си проправя път като източник на храна. Никой не знаеше за това преди – а това включва и маслото.

 

Защо е толкова полезно маслото от ему?

 

Многото ползи от маслото от ему се дължат на неговите съставки. Аборигените са го използвали като средство за различни проблеми в продължение на години, защото това е единственото вещество на Земята, което е съставено от 70% Омега-9, 20% Омега-6 и около 2% Омега-3 мастни киселини. Тези мастни киселини са важни за здравето на кожата, включително предотвратяване на проблеми като екзема. Тези мастни киселини също са полезни и при защита на косата от деструктивни процеси като боядисване, изправяне и повече.

 

Основните ползи от масло от ему

 

Първата полза на ему маслото е грижа за кожата, която е може би основната полза, която това прекрасно вещество има. Както бе споменато, то може да се използва за лечение на суха, лющеща се кожа и слънчеви изгаряния, но то може да възстанови кожата, да изглади линии, бръчки и петна. Ему маслото има противовъзпалителни свойства, които го правят идеално за грижа за кожата. То е хипоалергично и има едно от най-високите нива на чистота от всеки продукт там. Не са известни странични ефекти при използването на ему масло.

 

Заради противовъзпалителните си свойства, ему маслото също е доста невероятно при лечение на болки в ставите, които са причинени от възпаление. Има изследвания, както в Съединените щати, така и Австралия, които са показали, че маслото от ему е ефективно при лечение на болки в ставите и ще помогне за лечение в дългосрочен план. Тъй като вие го прилагате на кожата ще получите и ползите за кожата, които то предлага.

 

Други предимства на маслото от ему

 

Има много други ползи от маслото от ему. Много от тези ползи са били открити при проучвания на това вещество или са били тествани в лабораторни условия. Например, едно проучване за ефекта на ему маслото върху стареенето е установило, че плътността на суха, застаряваща кожа се е удвоила или утроила след употреба на ему масло, а бръчки и петна, като старчески петна, са сериозно намалени. Установено е и, че маслото може да се използва за лечение на белези, стрии и други белези по кожата. Артритна болка може да бъде намалена с помощта на масло от ему, може да лекува порязвания, ожулвания и изгаряния.

 

Защо е важно да се използва сертифицирано масло от ему

 

Уверете се, че сте избрали сертифицирано масло от ему. Сертификацията означава, че се надзирават неща, като процеса на рафиниране, научния анализ на крайния продукт, опаковката и безопасността.

 

Свързани статии:

Околосветско пътешествие с хляба

Ленено масло за здрави кости, кожа, коса и нокти

6 естествени масла, които защитават кожата и подобряват тена

 

Източник: Био Поглед

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Комбуча - лек за всичко

Комбуча - лек за всичко

Следваща статия
Избягвайте използването на тези пет токсични масла за готвене

Избягвайте използването на тези пет токсични масла за готвене

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар