Блог

Защо получаваме бодежи в сърцето

Защо получаваме бодежи в сърцето

Много хора получават бодежи в сърцето и се притесняват за това, дори викат спешна помощ или често притесняват личния си лекар за това. Въпреки че е неприятно, това състояние не е толкова опасно, колкото си мислите. Проблемът все пак не е за подценяване, тъй като трябва да се разбере точно какво предизвиква бодежи в сърцето. Често бодежи в сърцето се получава в тинейджърска възраст, като причините за това се отдават на порастването.

 

 

Най-често докторите обаче смятат, че бодежи в сърцето е на нервна почва. Иначе казано, най-честата причина за бодежи в сърцето е невроциркулаторна или вегетативно-съдова дистония. Тя се предизвиква от повишена активност на нервната система.
При повечето случаи на бодежи в сърцето става въпрос именно за тази болест, която не се дължи на някакво опасно състояние или патологични изменения на органа, като тук става въпрос за нарушаване на регулирането на неговата дейност. При дистония или бодежи в сърцето се получават болки и дискомфорт в тази област и пулсиране на съдовете, който ни притесняват, но няма нещо кой знае колко опасно.

 

 

Повечето хора получават бодежи в сърцето най-често при напрежение, при физическо претоварване, при промяна на времето, по време на месечния цикъл или когато сте в затворено и задушно помещение.

 

 

Ако обаче често получавате бодежи в сърцето, най-добре е направите консултация със специалист – с кардиолог и с невролог. Най-вероятно те ще ви посъветват да намалите напрежението, да смените начина си на хранене и живот, за да намалите натоварването на нервната система.

 

 

Ако имате бодежи в сърцето, придружени с натиск, свиване или усещане за парене, най-вероятно става въпрос за стенокардия. Тя е форма на исхемична болест на сърцето и за нея е необходимо медикаментозно лечение, промяна на начина на живот и хранене.

 

Свързани статии:

13 странни реакции на човешкото тяло

Митове за сърцето

С какво да се храним ако имаме проблеми със сърцето?

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Сокът от грейпфрут предпазва от напълняване и диабет

Сокът от грейпфрут предпазва от напълняване и диабет

Следваща статия
Домашни средства за външни и вътрешни инфекции на ушите

Домашни средства за външни и вътрешни инфекции на ушите

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар