Блог

Запушена лимфна система и лекуването й

Запушена лимфна система и лекуването й

Детоксикация със сигурност е много употребявана дума в здравните среди. Детокс програмите често включват водни пости, почистване със сок, билкови комплекти и др.

 

 

 

Много важна част от тялото, която много хора не вземат предвид при търсенето на начини за премахване на токсини е тяхната лимфна система. Тази система е сложна дренажна система, която се състои от жлези, лимфните възли, далак, тимусната жлеза и сливиците. Основната ѝ роля е да очисти нашите клетки чрез прокарване и абсорбиране на излишната течност, мазнини и токсини от тъканите ни в кръвта, така че те да могат да бъдат изведени от тялото чрез черния дроб и бъбреците.

 

 

 

За съжаление, подобно на много други области в тялото ни, лимфната система е силно компрометирана, основно чрез токсичен товар, който се е натрупал, но не е бил освободен през тази „канализационна система“. Това може да се случи поради редица причини, и когато това стане, тази канализация се запушва и почистващото действие на цялата система става като „застояло езерце“.

 

 

 

Признаци на запушена лимфна система

 

 

 

Освен необясними бучки в различни части на лимфната система (като врата и подмишниците), какви други симптоми може да се очакват? Ето няколко от основните признаци:

 

 

 

  • Главоболие;

 

  • Хронична умора;

 

  • Наднормено тегло или целулит;

 

  • Артрит;

 

  • Необясними наранявания;

 

  • Инфекции на синусите;

 

  • Нарушения на храносмилането.

 

 

 

За щастие, раздвижването на тази система не е особено сложно, въпреки че когато се прави, някои хора може да получат гадене, поради токсините, които се премахват от органите, отговорни за това. Компрометирана лимфна система често може да доведе до болен черен дроб, както и трябва да бъдете внимателни за това колко бързо се опитвате да почистите тази важна система, тъй като тя ще разчита на черния дроб, като част от процеса на детоксикация.

 

 

 

Най-лесните и най-нежните неща, които можете да направите в началото са леки упражнения, като се обърне специално внимание на скачането на мини-батут в продължение на 5-10 минути на ден. Тъй като лимфната система не разполага със собствена помпа (като сърцето), тя трябва да бъде ръчно раздвижена. Скачането е един от най-лесните и ефективни начини да направите това.

 

 

 

В допълнение към физически упражнения, можете да погледнете към алтернативни лечения, като  масаж, акупунктура, и хиропрактика. Всяка една от тези области ще помогне да се мобилизират и да се отворят пътищата за подпомагане на лимфната система в процеса на прочистване.

 

 

 

Разбира се, има няколко други начини за ефективно прочистване на тази система, включително храни, билки, вода, суха четка, душ терапия, дихателни упражнения и избягване на нещата, които оказват натиск върху лимфната система, на първо място.

 

 

 

Тук може да намерите още начини за прочистване на лимфната система.

 

 

Свързани статии: 

 

 

Хидратирайте организма – това е тайната на дълголетието

 

 

Вашата лимфна система – защо и как да я задвижим?

 

 

Какво знаете за лимфната система?

 

 

Източник: Био Поглед

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Започнете всеки ден с банан и чаша топла вода за отслабване

Започнете всеки ден с банан и чаша топла вода за отслабване

Следваща статия
Ядете ли много захар? Можете ли да се разболеете от диабет?

Ядете ли много захар? Можете ли да се разболеете от диабет?

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар