Блог

Започнете деня със здраве – медена вода

Започнете деня със здраве – медена вода

Както добре знаете медът и водата сами по себе си имат лечебни свойства и са много полезни. Когато се смесят те също има безброй благотворни действия върху организма. Приготвянето на медена вода е по-лесно от правенето на закуската сутрин.


 

Напълнете една чаша с хладка вода, добавете в нея една чаена лъжичка мед и разбъркайте добре. Така се получава разтвор, който по състав е наподобява кръвната плазма. От друга страна медът придава плътност на водата и засилва нейните лечебни свойства. Имайте предвид, че това е един от най-бързите методи да събудите и вдигнете организма на крака. Дори по-бърз от кафето... Освен това се абсорбира лесно и бързо. Пийте медената вода винаги на гладно, съветват ladyzone.bg.


 

Ето 8 причини да започнете да пиете вода с мед още от утре:


 

Забързва метаболизма

Пиенето на тази напитка всяка сутрин осигурява на организма добро храносмилане. Тя подобрява функцията на на стомашно-чревния тракт, което от своя страна решава ред проблеми като например лениви черва.


 

Засилва имунитета

търсите лесен и природен начин да се предпазите от настинки, простуда и вируси? Пийте медена вода. лекува настинки и бронхит и извлича лесно заседналия секрет в белите дробове.


 

Пречиства организма

Медът и водата е комбинацията, която ще ви помогне да прочистите организма на всяко едно ниво – действа антибактериално, антивирусно и антигъбично.


 

Нормализира работата на дебелото черво

Пиенето на медена вода е чудесен начин за възстановяване на чревната микрофлора и премахване на чревната дисбактериоза (микробиологичен дисбаланс). Разберете още как да пречистите дебелото черво по естествен начин


 

Помага срещу неконтролируемото уриниране

Тъй като медът е хигроскопичен, той събира водата. Ако изпиете една чаша медена вода преди лягане, това ще помогне на бъбреците и пикочния ви мехур да не се натоварват през нощта.


 

Нормализира киселинността в стомаха

Хората, страдащи от гастрит и киселини в стомаха, могат най-после да си отдъхнат, защото медената вода помага и за това. Чували ли сте, че щастието се крие във червата - запознайте се с втория мозък!


 

Справя се успешно с лошия дъх

Ако имате лош дъх и сте пробвали почти всичко на пазара, то значи е време да потърсите в собствената си кухня. Учените са доказали, че компонентите в меда се борят успешно с бактериите, които причиняват лошия дъх. Ето и още съвети как да се отървете бързо и лесно от лошия дъх сега!


 

За сияйна кожа

Искате ли да имате гладка и мека кожа, без акне и досадни пъпки по нея? Третирайте я редовно с… мед! Медената вода може да се използва да бършете лицето. За целта сложете малко от течността върху памучен тампон. Кожата на лицето ви ще стане по-мека и кадифена.


 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
http://thesproutingseed.com/
Предишна статия
Народна рецепта за разширени вени

Народна рецепта за разширени вени

Следваща статия
Храни за здравословно и трайно отслабване – съветите на доктор Оз

Храни за здравословно и трайно отслабване – съветите на доктор Оз

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар