Блог

Д-р Станимир Хасърджиев: Спешната помощ трябва да стане част от националната сигурност

Д-р Станимир Хасърджиев: Спешната помощ трябва да стане част от националната сигурност

Това трябва да стане факт, ако искаме промяна в здравния сектор каза д-р Хасърджиев, които е председател на Националната пациентска организация. Поредни скандали с екипи на Бърза помощ тресат здравеопазването. Какви са проблемите в Спешната помощ у нас и съответно възможните решения? Представяме ви интервю с д-р Хасърджиев пред TV7:


 

"Спешната помощ не е просто една част от здравеопазването, тя трябва да бъде част от националната сигурност (...) За толкова много години, ние не видяхме едно правителство да покаже, че Спешната помощ е приоритет", категоричен е Хасърждиев.


 

"Аз тук виждам тотална политическа немощ, за да се убедят колегите в един Министерски съвет, та дори и в един парламент, че с трици маймуни не се ловят и че за да имаме добра поне Спешна помощ трябват сериозни инвестиции..."


 

Хасърджиев обясни, че няколко са основните неща, които трябва да се променят – заплатите на спешните екипи и лошата организация, която води до редица фатални случаи.


 

"Истината е, че за да се случи това нещо, трябва наистина сериозен финансов ресурс", посочи Хасърджиев. По неговите думи той трябва да бъде заложен в държавния бюджет и срещу него да стоят ясни ангажименти, както за заплати, така и за апаратура и оборудване,за образование и квалификация, за организация на екипите и пр.


 

Идеята за парамедиците ще бъде реално в помощ едва след три години, когато се очаква да се дипломират първите специалисти, посочи още Хасърждиев и обърна внимание, че по въпроса с този вид специалисти има и куп правни неуредици като например факта, че те не фигурират в списъка с професии.


 

Други статии:

10 растения и билки, с които да излекуваме белите си дробове

Рискове за здравето според кръвната група

Ябълковият оцет – чудесен еликсир за здравето

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
http://pressadaily.bg/
Предишна статия
12 причини, които ни карат да ядем повече

12 причини, които ни карат да ядем повече

Следваща статия
Кредити за специалисти с професионална практика в областта на хуманната или дентална медицина, с преференциални условия предлагат  Societe Generale Експресбанк

Кредити за специалисти с професионална практика в областта на хуманната или дентална медицина, с преференциални условия предлагат Societe Generale Експресбанк

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар