Блог

Дебелеем ли от пуканките?

Дебелеем ли от пуканките?

Често слушаме мнения, че пуканките са вредна храна и че тя може да доведе до напълняване. Чудя се колко са верни тези твърдения и струва ли си да се откажа от този продукт. Калориите в пуканките всъщност не са много високи, около 325 калории за 100 грама. В същото време достатъчно високи са техните хранителни свойства. Малко количество от продукта позволява бързо да задоволим глада и да получим достатъчно количество витамини от група В, както и цяла гама от минерали.

 

В някои хранителни планове пуканките имат предимства пред обичайния за нас слънчоглед – няма големи количества мазнини, но съдържа много фибри, които регулират функцията на червата.

 

Не трябва да забравяме един важен момент – качеството на продукта. Фактът, че е станало популярно пукането на пуканки в киносалоните, места за обществени развлечения и празници, включва редица други технологии, които позволяват използването на голямо количество захар, аромати и масла. Всичко това води до факта, че калориите на пуканките се увеличават значително. Такъв продукт може наистина да представлява заплаха за всяка тънка и стройна фигура.

 

По-полезно за организма ще бъде пуканки приготвени у дома или закупени в магазин за хранителни стоки. Но без много сол, масло и други „екстри”. Любителите на пуканки със сигурност не трябва да се лишават от този вкусен деликатес, особено при посещение на кино. И най-важното – да не ядем пуканки често.

 

Свързани статии:

Килограмите се трупат най-вече вечерта

11 мита за храносмилането

17 мързеливи начина да останете слаби

12 причини, които ни карат да ядем повече

 

Автор: zdravedae.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Как цветовете влияят на здравето

Как цветовете влияят на здравето

Следваща статия
Умеем ли да разчитаме пулса си

Умеем ли да разчитаме пулса си

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар