Блог

Време е за подсилване на имунната система

Време е за подсилване на имунната система

Началото на есента идва и сега е идеалният момент за подсилване на имунната система, за да можем да посрещнем зимата здрави и силни срещу вирусите.

 

Като за начало може да си купите или да си направите сами клеева тинктура. Тя е естествен антибиотик, който убива всякакви микроби и вируси. Пие се по 20-25 капки преди ядене сутрин в малко вода. Тинктурата от пчелен клей не само повишава имунитета, но и действа добре на раздразнената понякога от вирусите стомашна лигавица. Имуномодулатор и то доста добър от пчелното семейство са и пчелното млечице, пчелният прашец, медът. Набавете си ги и ги ползвайте при нужда.

 

За подсилване на имунната система може да ядете повече касис или да пиете сок от този плод, също така арония и шипка. Може за подсилване на имунитета да пиете отвари и чайове от цвят от бъз, от липа, маточина, къпинови листа, салвия, подбел, живовляк и др.

 

За подсилване на имунната система също така може да ползвате и една процедура, при която се прави обтриване на цялото тяло със специална смес от литър вода, 2 супени лъжици йодирана сол и супена лъжица ябълков оцет. С този разтвор се обтрива с мокра кърпа тялото, а после се търкате със спарче. След това тялото не се изплаква.

 

Женшенът също е мощен имуномодулатор. Може да си купите капсули от него и да го приемате профилактично за подсилване на имунната система.

 

Яжте повече чесън, лук и праз – те имат силни антибактериални свойства и са пълни с фитонциди, които гонят всички вируси и микроби. Може за подсилване на имунната система да си правите и контрастни душове докато сте в банята. Те помагат много на организма да посрещне всички предизвикателства на есента и зимата и да се преборите с бактериите и вирусите.

 

Свързани статии:

Ритъм-терапията укрепва имунната система

Слаба имунна система, депресия, умора… набавяте ли си достатъчно Омега-3?

Рецепта за лечебен мед от босилек, който подпомага имунната система, успокоява кашлицата и действа благоприятно при стомашни проблеми

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
http://ezine.bg/
Предишна статия
Подсилете си нервите с елда (Подбрани рецепти)

Подсилете си нервите с елда (Подбрани рецепти)

Следваща статия
Как да се радваме на здрави и красиви нокти

Как да се радваме на здрави и красиви нокти

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар