Блог

Вкусно отслабване с червена боровинка

Вкусно отслабване с червена боровинка

Освен при много пикочо-полови болести и възпаления, се оказва, че малката и прекрасна червена боровинка може да ни помогне и да се сдобием с прекрасна фигура. Кой ли от нас не си е мечтаел да си похапва всичко вкусно, калорично и забранено и да не наддава на килограми. Но след една определена възраст това става направо невъзможно.

 

Сега едно откритие на шведските учени може да помогне да превърнем тези наши мечти в реалност. Става въпрос за полезната червена боровинка, която се оказва пръв помощник в усилията ни да отслабнем. Шведски учени откриха, че този чудесен плод може да направи това напълно натурално. Малките червени топчета почти напълно предотвратяват наддаването на тегло.

 

Изследването е извършено върху опитни мишки, които били хранени с богата на мазнини храна. Към това им бил даван екстракт от червена боровинка и плъховете не качили килограми. Оказало се, че плодът притежава свойството да неутрализира мазнините, които вредната храна съдържа. По този начин той не позволяван в тялото ни да се трупат излишни килограми.

 

Освен това учените установили, че прекрасната червена боровинка намалява нивото на кръвната захар и холестерола. Това дава нова насока за изследвания и създаване на ново лекарство за борба с тези три бича на съвремието ни – наднорменото тегло, високият холестерол и високата кръвна захар – все симптоми на метаболитния синдром.

 

Въпреки това революционно откритие учените все пак съветват хората, които искат да отслабнат, да избягват вредните храни, разчитайки единствено на вълшебните свойства на прекрасната червена боровинка.

 

Свързани статии:

За червената боровинка и с какво е полезна тя

5 прости тибетски упражнения за отслабване и подмладяване

Опитайте няколко много ефикасни рецепти за отслабване с билки

 

Източник: Лечител.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Берберин или "магически куршум" - натурално лечение на диабет

Берберин или "магически куршум" - натурално лечение на диабет

Следваща статия
Вкусните фурми – срещу рак на дебелото черво

Вкусните фурми – срещу рак на дебелото черво

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар