Блог

Вкусните фурми – срещу рак на дебелото черво

Вкусните фурми – срещу рак на дебелото черво

Оказва се, че вкусният плод може да помогне за предпазване и лечение на опасния рак на дебелото черво. Навярно не сте и допущали, че опасната болест може да се лекува с този екзотичен плод, който е на една ръка разстояние и се намира отдавна на нашия пазар. Може да не ви се вярва но сладките фурми са полезни и дори могат да са полезни срещу коварната болест, пише сайтът 24chasa.bg.

 

Освен тази полза за здравето, те помагат и за понижаване на високото кръвно налягане и общо за лечението на сърдечносъдовите болести. Лекарите ги препоръчват по време на бременност, при импотентност, за предпазване от появата на артрит. Към тези ползи за здравето може да се допълни, че понижават високия холестерол (LDL) при редовна консумация и ще укрепите вашата имунна система.

 

Един от най-важните компоненти в сладките фурми е наличието на селен в тях в сравнително големи количества. Съдържанието на флуор в тях е от полза за здравето на зъбите. Другите им полезни свойства се отнасят за анемия, астма и други белодробни проблеми. Съветът на лекарите е да се ядат по 100 г поне фурми на ден.

 

За да се намали риска от този вид рак, трябва да се спре напълно употребата на алкохол и цигари, да се увеличи физическата активност и да се консумират храни с понижено съдържание на животински мазнини, пържено, рафинирани храни и да се увличат пълнозърнестите храни, плодовете, зеленчуците и ядките.

 

При тази коварна болест е важна навременната диагностика, защото тя започва с появата на полипи, които са полепнали по дебелото черво и не дават много години симптоми преди да се развие ракът. За да се избегнат рисковете за здравето е добре да се правят профилактични прегледи, които могат да открият коварния рак на дебелото черво и тогава лечението може да бъде по-успешно и да доведе до пълно излекуване.

 

Свързани статии:

Как да пречистим дебелото черво по естествен начин

Домашно приготвено олио от канела лекува рак на дебелото черво, контролира диабет и е страхотен афродизиак

Щастието се крие във червата - запознайте се с втория мозък!

 

Източник: Лечител.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Вкусно отслабване с червена боровинка

Вкусно отслабване с червена боровинка

Следваща статия
Топ 6 причини да пиете лимонова вода всеки ден

Топ 6 причини да пиете лимонова вода всеки ден

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар