Блог

Билки, които подпомагат забременяването

Билки, които подпомагат забременяването

Билките могат да помогнат и на двойките, които срещат трудности със зачеването. Магическата сила на лековитите растения е известна от древността и се използва за постигане на тъй желаната бременност. Някои растения имат благотворен ефект върху хормоните, либидото и цялата репродуктивна система. От листа, корени, плодове или цвят могат да се приготвят чайове, отвари и тинктури.

 

Важно е приемът им да е съгласуван с мнението на специалист, тъй като неправилната дозировка може да има неприятен ефект. Освен това не бива да комбинирате билките за зачеване с хормонална терапия. След като веднъж са помогнали да забременеете, спрете да пиете от билковите отвари, защото стават опасни за плода.

 

Представяме ви две билки, които са подходящи за зачеване:

 

Адамово дърво стимулира хипофизната жлеза

 

Адамовото дърво е известно още с името „целомъдрен плод“. Това е средиземноморски храст, чиито плодове могат да увеличат шансовете за зачеване. Те съдържат флавоноиди, терпеноиди и гликозиди, благодарение на които се контролират хормоните и предпазва от възникването на хормонален дисбаланс. Адамовото дърво стимулира хипофизната жлеза и по този начин тя произвежда повече естроген, тестостерон и прогестерон. Билката не бива да се приема повече от два пъти седмично. Може да се добавя като подправка към яденето, съветват ehograf.info.

 

Дамяна регулира хормоните

 

Дамяна е позната още като божествена билка. Твърди се, че маите са я използвали като афродизиак, тъй като вярвали, че растението ще извиси духа им и ще ги зареди с неповторимо любовно чувство. Днес специалистите вече са установили, че освен за психическото, билката помага и за физическото здраве и съдейства в опитите за зачеване. Тя подхранва репродуктивната система и се грижи за нивата на хормоните. Приема се под формата на чай или тинктура. Един час преди и след консумацията й не бива да се храните.


 

Други статии:


 

След 35 г. се увеличава шансът за близнаци


 

Eндокринологът доц. Русинка Ковачева съветва бременните да се изследват за заболявания на щитовидната жлеза


 

7 прости стъпки към живот изпълнен с чудеса


 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
http://learntobecomepregnant.com/
Предишна статия
5 растения за естествено пречистване на въздуха у дома

5 растения за естествено пречистване на въздуха у дома

Следваща статия
Магданозът пази от рак и подобрява функцията на бъбреците

Магданозът пази от рак и подобрява функцията на бъбреците

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар