Блог

Кои храни съдържат цинк?

Кои храни съдържат цинк?

Ползите от микроелементи и витамини за човешкото тяло, ние всички знаем, но не винаги се придържаме към правилното хранене. То спомага не само за нормализиране на обмяната на веществата, но и да поддържаме своето здраве и форма. Също така и за попълване на необходимите микроелементи за организма. Например, малко хора знаят, че цинкът е важен микроелемент за хората. В края на краищата, той е отговорен за нивото на киселина в човешкото тяло, компонент е на инсулин, който регулира нивата на кръвната захар и е отговорен за хормоните като цяло, особено при юноши и девойки. Точно затова е важно кои храни съдържат цинк. Това са цитрусови плодове, ябълки, зелени зеленчуци, смокини, касис, малини, картофи, цвекло, домати, целина, натурална минерална вода от източници, постно говеждо месо, млечни продукти и дори хляб. Има много цинк в пчелния мед и затова се препоръчва всеки да използва по 1 чаена лъжица от този продукт.

 

 

Цинкът е много необходим за работата на витамин А, и още много лекари препоръчват да се започне лечение на всяка болест с цинк-съдържащи лекарства или успешно да ги замени с цинк-съдържащи продукти. Всички тези храни са много достъпни както по нашите географски ширини, така и за всеки джоб.

 

 

В допълнение, цинк се съдържа още в яйца, кафе, зелен чай, водорасли, заешко месо или птичи дроб. Така че липсата на цинк, по принцип, не трябва да е липса, тъй като повечето хора го приемат по време на хранене ежедневно.

 

Свързани статии:

3 важни минерала за вашето здраве – и как да си ги набавите естествено

5 важни микроелементи в човешкото тяло

Витамин D, селен, цинк, чесън – какво още срещу грипа

 

Автор: zdravedae.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Радиола – мощна билка за отслабване и лечение на депресия

Радиола – мощна билка за отслабване и лечение на депресия

Следваща статия
Кокосово брашно: какво е и как да го използвате най-добре

Кокосово брашно: какво е и как да го използвате най-добре

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар