Блог

7 полезни съвета за естествено пречистване на черния дроб

7 полезни съвета за естествено пречистване на черния дроб

Ако спазвате тези 7 съвета за пречистване на черния дроб, органът ще функционира правилно и тялото ви ще ви е безкрайно благодарно.


 

На първо място е важно да пиете много вода, а в първата за деня чаша е добре да изстискате сокът на един лимон. Пресният лимонов сок подпомага черния дроб да разгради и изхвърли отровите, а водата, която трябва да пиете, извежда токсините извън тялото ви.


 

На второ място от правилата за пречистване на черния дроб е важно всеки ден да поемате поне по една супена лъжица полезна мазнина – това може да е зехтин, ленено или конопено масло. Веднага след това изпийте една лъжица сок от лимон или от портокал. Това ще ви помогне по-лесно да изхвърлите всички нечистотии от органа и да потушите евентуалните възпаления.


 

Третият съвет е да засилите консумацията на пресен лук и чесън. Това е изключително полезно за черния дроб, тъй като двете растения съдържат растителни хранителни вещества, които разграждат мазнините, отложени в кръвоносната система. Освен всичко друго те подпомагат за унищожаването на вредните бактерии в тялото.


 

За пречистване на черния дроб е добре да си направите чай или тинктура от бял трън. В тази билка има изключително полезният за черния дроб силимарин, който не само защитава клетките на черния дроб от отровите, но и предотвратява разрушаването на един специален антиоксидант, който осигурява извеждането на токсините от органа.


 

Наблегнете на богати на витамин С плодове и зеленчуци – чушки, домати, броколи, спанак, зеле, зелен грах, целина, портокали, грейпфрути и др.


 

За пречистване на черния дроб много ще ви помогне и тинктура от глухарче. То помага за образуване на жлъчен сок и за правилното функциониране на черния дроб, информират от lechitel.net.


 

На последно място от съветите за пречистване на черния дроб е да се научите да използвате повече куркума и къри в ястията си. Те забавят възпалителните процеси в организма и защитават черния дроб.


 


 

Свързани теми:


 

Помощ за черния дроб


 

4 храни за прочистване на черния дроб


 

Вода с лимон – започнете деня със здраве!


 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
www.healthworks.my
Предишна статия
Проф. Неумивакин: Пийте вода, ако искате да сте здрави! Диабет и рак са измислени заболявания  - всички болести са лечими

Проф. Неумивакин: Пийте вода, ако искате да сте здрави! Диабет и рак са измислени заболявания - всички болести са лечими

Следваща статия
За какво е полезна чубрицата

За какво е полезна чубрицата

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар