Блог

6 естествени масла, които защитават кожата и подобряват тена

6 естествени масла, които защитават кожата и подобряват тена

От съществено значение е да се защити кожата от вредите на слънцето, въпреки че правилното излагане на слънце е добре за здравата кожа. Излагайте кожата си на слънце по малко всеки ден и така ще ѝ позволите да абсорбира витамин D. Има някои масла за почерняване, които можете да използвате и за да защитите кожата естествено.

 

1. Олио от авокадо

 

Нерафинирано студено пресовано олио от авокадо прави чудеса за кожата. То е с богато съдържание на витамин Е и има почти всичко необходимо, за да се подмлади суха кожа. То е също и мощен антиоксидант, който се бори със свободните радикали, като по този начин намалява признаците на стареене на кожата.

 

2. Кокосово масло

 

Кокосовото масло е богато на мастни киселини и също така предлага естествена SPF защита. Около SPF 4, което го прави идеален за постигане на естествен тен.

 

3. Алое вера

 

Един от най-ефективните начини за предотвратяване на последиците от слънчево изгаряне е чрез използване на съставки, богати на антиоксиданти и успокояващи съединения като алое вера.

 

Алое вера действа като защитен слой на кожата и помага за овлажняването ѝ. Поради хранителните си качества и антиоксидантни свойства, лекува кожата по-бързо.

 

4. Олио от лешници

 

Естествено, богато на витамин Е, олиото от лешници е една от най-популярните съставки в естествените масла за почерняване. Също така е едно от най-лесно абсорбираните масла, поради високото съдържание на мастна киселина.

 

5. Зехтин

 

Зехтинът е богат на витамин Е, естествено срещащ се антиоксидант, с успокояващи свойства, не само за овлажняване на кожата, но и ще помогне да придобиете златист тен.

 

6. Масло от пшеничен зародиш

 

Маслото от пшеничен зародиш е чудесно за изглаждане на кожата и осигуряване на златен блясък, който изглежда естествено. То е с високо съдържание на витамини E, D и А, всички от които помагат за подобряване на еластичността на кожата и при защитата на кожата от вредното въздействие на слънцето.

 

Натуралните масла могат да правят невероятни неща за подмладяване и предпазване на кожата ви. Те са само евтин вариант, но и много ефективен начин да се грижите за кожата си.

 

Свързани статии:

Съвети срещу слънцето

Внимавайте! Слънчевите бани могат да доведат до пристрастяване

Какви храни да изберем, за да имаме кожа като от сатен

 

Източник: Био Поглед

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Лайка: известно билково лекарство от миналото със светло бъдеще

Лайка: известно билково лекарство от миналото със светло бъдеще

Следваща статия
Черници: добър избор ли са за диабетици?

Черници: добър избор ли са за диабетици?

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар