Блог

5 тъкани на тялото, които могат да бъдат регенерирани чрез храна

5 тъкани на тялото, които могат да бъдат регенерирани чрез храна

Тялото постоянно се регенерира и има много неща, които можете да направите, за да му помогнете. В действителност вие наистина може да помогнете за регулиране на тъканите в организма ви с правилно хранене.

 

Месечното обновяване на всяка клетка ни гарантира, че телата ни продължават да се движат и да ни пазят живи. Въпреки това, ако сте болни, регенеративният процес може да се превърне в дегенеративен. В този случай, правилното хранене става много важно. Ние можем да помогнем на телата си да стимулират процеса на оздравяване, като добавим някои билки и храни.

 

Ето какво правилната храна може да направи за тялото ви:

 

1. Регенериране на нервите

Добавяне на боровинки и зелен чай към вашата диета може да насърчи регенерацията на невроните и регенерацията на стволовите клетки. Други елементи, със същите регенеративни свойства включват куркума, целина, жен-шен, червена салвия, ресвератрол, кафе и дървесни гъби Лъвска грива. Можете да приемате тези елементи под формата на добавка или храни, като кафе, зелен чай, боровинки и куркума. Просто ги добавете към вашата диета.

 

2. Поправяне на нервите

Горе посочените имат нервни лечебни свойства, но те действително могат да помогнат и за ремонт на нервите. Веществата в тези съединения ще стимулират поправянето на защитната обвивка на аксона на невроните, който е известен като миелин. Това понякога е повредено по време на неврологично увреждане или, ако имате автоимунно заболяване.

 

3. Регенерация на черния дроб

Съединение, открито в женското биле, наречено глициризин, е доказано, че помага да регенерира черния дроб и подобрява неговата функция. Така че, ако обичате женско биле, ето ви причина да му се отдадете. Ако не, може да го премате като добавка! Други съединения, които правят същото, включват: карвакол, който се намира в риган; куркума; корейски женшен; ройбос; витамин E.

 

4. Регенерация на бета клетки

Кухнята ви може да съдържа лекарство за диабет тип 1. Някои съединения са показани за регенериране на инсулин-продуциращи бета-клетки. Тези клетки са унищожени в инсулинозависим диабет и след като са реставрирани, биха могли да възстановят здравето на пациентите с диабет. В действителност, тези пациенти няма да се нуждаят вече от инсулин.

 

Тези невероятни съединения търсете в:

  • Гимнема Силвестре;
  • Нигела Сатива;
  • Куркума;
  • Аргинин;
  • Авокадо;
  • Хидрастис;
  • Берберис;
  • Чард;
  • Стевиа;
  • Кълнове от броколи.

 

5. Регенерация на хормоните

Хората с хормонален дисбаланс е добре да погледат към витамин C. Това е вещество, което може наистина да регулира способността на организма да възстановява хормоните, които са пострадали.

 

Витамин C всъщност има силата да възкреси формата и функцията на естроген, прогестерон и тестостерон. Витамин C може действително да бъде перфектен при хормонална заместителна терапия.

 

Свързани статии:

Три прости неща, показани, че лекуват рак

9 неща, които ни състаряват

Подарък от природата: 7 билкови лекарства при бъбречна недостатъчност

Топ 10 билки за лечение на цироза на черния дроб

 

Автор: biopogled.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Дафинови листа понижават кръвната захар, помагат при синузит

Дафинови листа понижават кръвната захар, помагат при синузит

Следваща статия
Петте храни, които ни подмладяват

Петте храни, които ни подмладяват

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар