Блог

5 мощни натурални средства за спиране на вирусни инфекции

5 мощни натурални средства за спиране на вирусни инфекции

Имунната система на организма е сложен набор от органи, тъкани и клетки, които работят заедно, за да направят едно нещо: защитават организма от болести и инфекции, включващи вирусни инфекции. Кожата и лигавиците  (като устата) са първи слой на защита, но ако вируси успеят да влязат в тялото, системата може да реагира с възпалителен отговор или да изпраща специални клетки, наречени Т-клетки и В-клетки – да убият вируса. Ако имунната система на организма е отслабена, обаче, това може да бъде по-трудно да се направи. За щастие, има промени в начина на живот, като например ядене на здравословни храни, които могат да стимулират имунната система и правят по-лесно избягването на честите вирусни инфекции като настинка или грип. По-долу са някои от най-добрите храни за укрепване на имунитета.

 

Кокосово масло

 

Кокосовото масло съдържа лауринова киселина в големи количества; тази киселина  инхибира вирусите чрез стопяване на защитната мастна бариера около тях, което прави по-лесно да бъдат нападнати и унищожени. Лауриновата киселина показва, че е в състояние да работи срещу редица вируси, включително херпес, студ и грип до по-сериозни заболявания като генитални брадавици. Един от най-простите начини да използвате кокосово масло е да се практикува аюрведа изкуството на издърпване с масло, което представлява жабурене с масло в устата за около 20 минути, след това изплюване, което помага за прочистването на организма.

 

Спирулина

 

Тези синьо-зелени водорасли се използват като източник на храна на Изток в продължение на хиляди години, макар и още да не са толкова известни на Запад. Спирулина има много ползи за здравето и тъй като е богата на витамин B-12, той е в състояние да  засили имунната система на организма. По-специално, Спирулина е изследвана като средство за борба с генитален херпес чрез предотвратяване проникването на вируса в телесните тъкани и също е ефективна за намаляване на вирусното натоварване при тези с HIV.

 

Гъби

 

Гъби от всякакъв вид могат да помогнат с вирусни инфекции, защото съдържат бета-глюкан. Бета-глюканите са съединения, които активират имунната реакция и правят организма по-ефективен за справяне с настъпващите вируси. Те също са били показани за издигане и поддържане нивата на белите кръвни клетки, които идентифицират и убиват вируси и други патогени като бактерии. Майтаке и Шийтаке гъби са особено добри в това.

 

Конопено семе

 

Семена от коноп помагат да се борите с вирусите. Това се дължи на факта, че те съдържат протеин с глобулин, наричан едистин. Едистин има стимулиращ ефект върху имунната система. Конопеното семе също помага за имунитета чрез осигуряване на широк спектър от важни хранителни вещества като незаменими аминокиселини и омега-3 мастни киселини.

 

Вода

 

Това наистина е „супер напитка“. Хидратация с най-малко 8 чаши вода всеки ден може да засили имунитета и също да направи по-лесно промиването на вируси и други патогени, преди те да могат да причинят инфекция. Тези храни могат лесно да бъдат включени в почти всяка диета. А ползите за здравето са една укрепена имунната система, която може по-лесно да се пребори с вирусни инфекции, като настинки или грип.

 

Свързани статии:

10 храни за силен имунитет

Масло от синап - идеален продукт за добър имунитет и здраво сърце

Проф. Мермерски разкри уникална рецепта за висок имунитет

20 начина да стимулираме имунитета си без ваксина

 

Автор: biopogled.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Сок от ананас разтваря секрета 5 пъти по-бързо, отколкото обикновен сироп за кашлица

Сок от ананас разтваря секрета 5 пъти по-бързо, отколкото обикновен сироп за кашлица

Следваща статия
7 доказани медицински ползи на тетрахидроканабинол (THC)

7 доказани медицински ползи на тетрахидроканабинол (THC)

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар