Блог

4 храни за прочистване на черния дроб

4 храни за прочистване на черния дроб

Състоянието на черния дроб е неразривно свързано с общото здравословно състояние на човешкия организъм. Проблемите с черния дроб водят до голяма част от болестите на съвременния свят. Отровите в храните, като например глюкозо-фруктозния сироп, могат да натоварят този орган значително. Колкото и добре да се стремите да се храните, вероятно и вашият черен дроб е засегнат негативно от храната и замърсената околна среда. Възможно е да избегнете натрупване на токсините в черния дроб ако ядете единствено чиста екологична храна без добавки, изкуствени вещества, химикали и модифицирани съставки – което е безкрайно трудно в съвременното забързано ежедневие.

 

За щастие можете да поправите щетите и да се освободите от ненужните токсини с помощта на определени очистващи храни:

 

1. Пречистете черния дроб с авокадо. Авокадото съдържа вещества, които стимулират синтеза  от мощния антиоксидант глутатион. Редовната му консумация подпомага естественото прочистване на черния дроб. Проведените изследвания дават изумителни резултати – консумацията на само две авокадота на седмица води до изключително подобрение на състоянието на черния дроб.

 

Още: Вълшебният прополис

 

2. Чесънът – все по-често наричан суперхрана – се използва вече за лечение на рак и различни инфекции. Освен безбройните ползи от него той помага и за прочистване на черния дроб, тъй като съдържа голям брой съединения на сярата. Тези съединения активират определени ензими в черния дроб, които отговарят за изхвърлянето на токсините. В чесънът има още и селен и алицин, които от своя страна предпазват черния дроб от последващи натрупвания на токсини.

 

Още: Домашна аптека – универсалното Алое вера

 

3. Куркума – подправката с милион ползи за здравето, подпомага ензимите на черния дроб да ускорят работата си и да се отърват от канцерогените. В резултат органът е предпазен от увреждане и дори може да започне да се регенерира. В допълнение куркумата подобрява работата на жлъчния мехур, а все повече научни изследвания (като проведените в университета в Калифорния например) доказват, че подправката може да помогне дори в излекуването от рак.

 

Още: Приложения на содата, за които може би не сте чували

 

4. Лимон – „киселата наслада“ според някои експерти не е типичната храна за прочистване на черния дроб, но приемът на топла вода с лимон сутрин е чудесен начин да за профилактика на целия организъм и в частност на черния дроб. Лимонът е богат на витамин С и калий и според някои учени (като д-р А. Ф. Беддоу) пиенето на вода с лимон повече от всичко друго стимулира черния дроб да произвежда повече ензими.

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
източник: naturalsociety.com
Предишна статия
Д-р Кътева лекува "парализирани" ръце на бебета

Д-р Кътева лекува парализирани ръце на бебета

Следваща статия
Нов напълно безболезнен метод за лечение на хемороиди в болница Софиямед

Нов напълно безболезнен метод за лечение на хемороиди в болница Софиямед

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар