Блог

3 нови открития за здравето, които наистина ще ви учудят

3 нови открития за здравето, които наистина ще ви учудят

Учените постоянно откриват изненадващи факти, които може да подобрят здравословното ви състояние. Едва ли сте предполагали, че обрязването може да предпазва от рак или че неприятно заболяване на кожата всъщност може да е вашия „ангел-хранител”! Не вярвате? Прочетете текста докрай и ще научите как може да определите продължителността на живота си с едно ставане от стол!

 

Ново проучване от Кингс Колидж, Лондон показва, че алергия, причинена от дефекти на кожата (като екзема) в действителност може да ви защити срещу рак на кожата. Хората с екзема имат свръхактивна имунна система, което означава, че кожата им лесно става суха, възпалена и податлива на инфекции.  Дерматолозите използват медицински овлажнители, наречени емолиенти, за „смазване” на кожата в комбинация с локални стероидни кремове за контрол на обостряния. Екземата може да доведе от загубата на структурните протеини в най-горните слоеве на кожата, което води до дефекти на кожната бариера. Резултати от изследвания с мишки показват, че дефекти в тази бариера може да предпазват срещу образуването на тумори. Обяснението е, че възпалителната реакция от екземата води до лющене на кожата и до засилено отделяне на потенциално раковите клетки от повърхността й.

 

Още съвети за здрава и красива кожа:
Подгответе кожата си за пролетта!
За бенките и абстиненцията към солариум

 

И докато сме още на вълна кожа и рак, нека споменем за друго любопитно проучване, което засяга предимно силния пол. Учени твърдят, че мъжете, които се обрязват като възрастни, имат два-пъти по-малка вероятност да развият рак на простатата. Статистическите данни на Университета в Монреал показват, че деликатната процедура след 35-годишна възраст намалява риска от коварното заболяване с 45 %. Като цяло, мъжете, които са обрязани (независимо кога) имат с 11 % по-малка вероятност да развият рак на простатата. Публикацията не обяснява причините за находката и част от уролозите са скептични. Все пак, факт е, че ракът на простатата се среща рядко сред евреи и мюсюлмани, повечето от които са обрязани.



Софиямед лекува простатата с най-модерния лазер

 

Обещахме ви да намерите и отговор колко дълго ще живеете. Според данни на University College, Лондон, няколко лесни теста могат да са индикатор за продължителността на живота ви!

 

Стол тест
В рамките на една минута трябва да станете и седнете обратно на обикновен кухненски стол със събрани колене възможно най-много пъти – колкото по-бързо, толкова по-добре. Средните данни за 53-годишни участници от теста са: мъжете с най-малък риск от ранна смърт правят повече от 39 от тези движения в минута, а най-лошият резултат е само 22 в минута. Най-добре представящите се жени правят повече от 36 ставания и сядания.  Данните, които се събират от 1946 година, сочат, че при най-лош резултат (под 21 движения в минута) 53-годишен човек има 5 пъти по-голяма вероятност да живее още 13 години.

 

Баланс тест
Засечете с хронометър колко дълго може да стоите на един крак като фламинго със затворени очи. Не е толкова лесно, колкото си мислете! Най-здравите мъже и жени в дългогодишното изследване, успели да стоят на един крак по-дълго от 10 секунди, а тези с най-висок риск  от ранна смърт (12 пъти по-голям!) са балансирали в продължение на три секунди.

 

Дори да не сте все още на 53 години, за да сравните точно резултатите си с участниците в изследването,  тези тестове отново подсказват, че не трябва да чакаме, докато усетим влошаване на физическите си възможности, за да направим нещо по въпроса.

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
снимка: http://www.visualphotos.com/
Предишна статия
Нов метод за лечение на дископатии

Нов метод за лечение на дископатии

Следваща статия
Сексологът доц. д-р Румен Бостанджиев: Гларусите отдавна не са на мода

Сексологът доц. д-р Румен Бостанджиев: Гларусите отдавна не са на мода

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар