Шоколадът,ягодите и червеното вино помагат да се предпазим от заболяването диабет. Резултатите от проучване показват, че високото съдържание на флавоноиди в ягодите може да регулира нивото на кръвната захар както и да предпазва от развитие на диабет тип 2.
Флавоноидите са антиоксидантни съединения,които са открити в растения, чай, червено вино и шоколад. Те могат да осигурят защита срещу голям брои заболявания, включително и сърдечно-съдовите,хипертония, някои от видовете рак и деменция.
Антоцианините регулират кръвната захар и пазят от диабет
Специалистите смятат, че защитният ефект се дължи на високото съдържание на антоцианини, които има в ягодите, касиса, къпините и боровинките. Изследователи от Университета на Източна Англия и Кралския колеж в Лондон твърдят, че високите дози на антоцианини са свързани с ниска инсулинова резистентност и доста по-добро регулиране на кръвната захар.
Автор: agronovintie.com
Коментари