Блог

Червено кисело зеле може да ви помогне да преборите белодробен рак

Червено кисело зеле може да ви помогне да преборите белодробен рак

Смята се, че през следващата година ще има приблизително 221,200 нови случая на рак на белия дроб. Всяка година повече хора умират от рак на белите дробове, отколкото от рак на дебелото черво, на гърдата и рак на простатата, взети заедно.

 

В ново изследване учените са намерили начин да се спре растежа на раковите клетки на белите дробове, като се блокират клетките – алтернативни източници на храна. Учените съобщават, че метаболизмът на раковите клетки е различен от нормалните клетки. Те използват глюкоза или захар като основен източник на хранене. Когато глюкозата става недостатъчна, тогава ракът се обръща към алтернативни източници на храна.

 

Ново изследване показва, че когато белодробните ракови клетки вече нямат захар, с която да се хранят, те започват да се хранят с глутамин!

Екип от учени от големи университети по целия свят изучава реакцията на раковите клетки, когато глюкозата се редуцира. Екипът изследва най-често срещаните видове рак на белите дробове, които засягат около 85-90 процента от жертвите на рак на белия дроб. Екипът е открил, че след като клетките спрат храненето с глюкоза, те преминават към глутамин.

 

След това екипът установява, че ензим, известен като РЕРСК препрограмира метаболизма на раковите клетки. Учените са открили, че чрез блокиране на РЕРСК в раковите клетки, може да се забави растежа на тумора и да доведе рака до глад.

 

Блокирането на РЕРСК предотвратява препрограмиране метаболизма на раковите клетки и позволява на глутамина да се бори с рака, вместо да го храни.

Глутаминът е най-разпространената аминокиселина в тялото. Тялото прави достатъчно глутамин за редовни нужди, но по време на изключителен стрес, като например тежки физически натоварвания или нараняване, на тялото ви може да се наложи да приема допълнително глутамин. Глутамина се прави в белите дробове и се съхранява в мускулите. Това е необходимо за отстраняване на излишния амоняк и помага на функцията на имунната система.

 

Червеното кисело зеле е най-добрият начин за усилване нивата на глутамин и предоставяне на тялото много здравословни бактерии.

Повечето хора, които имат рак, имат ниски нива на глутамин. Изследователите започват да правят препоръки за консумация на храни, които са с високо съдържание на глутамин, за да се помогне  борбата с рака. Една от тези храни е червено зеле! Червеното зеле е най-плътната растителна форма на L-глутамин. Може да се консумира на сок, салата или когато е ферментирало. Червеното кисело зеле, смесено с ябълков оцет, е чудесен начин за усилване  нивата на глутамин и насищане на тялото с изобилие от добри бактерии!

 

Свързани статии:

10 растения и билки, с които да излекуваме белите си дробове

Какво не знаем за рака на белия дроб

Чесънът спясява пушачите от рак на белия дроб

 

Източник: Био Поглед

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Кърменето е добро не само за бебетата, но и за майките

Кърменето е добро не само за бебетата, но и за майките

Следваща статия
Всеки на проверка дали е луд или дебел

Всеки на проверка дали е луд или дебел

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар