Блог

Чай от жасмин помага срещу депресия

Чай от жасмин помага срещу депресия

Доста непознат, но и много здравословен е полезният чай от жасмин. Повечето хора го знаят като една от основните съставки на множество парфюми. Полезното в жасмина е етеричното му масло. То притежава болкоуспокояващо, противовъзпалително и отхрачващо действие. Чай от жасмин премахва главоболието и действа стимулиращо на имунната система.

 

 

Освен, че е много силен лек срещу депресия и мрачно настроение, чай от жасмин е силен афродизиак. Той е много успокояващ и помага при безпокойство, умора и безсъние. Според учени чай от жасмин е по-силен дори от лекарство и няма странични ефекти.
Полезният чай от жасмин има свойството да нормализира водния баланс на организма, да увеличава млякото при кърмачките и да нормализира женският месечен цикъл. Полезната топла напитка поддържа функциите на щитовидната жлеза. Течността лекува конюнктивит и според последни изследвания той може да предпазва от рак на гърдата и на лимфните възли.

 

Приготвянето на чай от жасмин е че по-особено. Билката не бива да се кисне във водата повече от три минути, тъй като след това вкусът става неприятен. Препоръчително е водата да не е вряла, а да е до около 70 градуса по Целзий.

 

На Изток жасминът се отглежда промишлено, а цветовете му се добавят към чай, като особено популярен е китайският зелен чай с жасмин, който влияе върху работоспособността и подобрява настроението. Зеленият чай има мощни антиоксидантни качества, а жасминът добавя тонус и антистрес ефект и служи като антидепресант.

 

Полезният и много ароматен чай от жасмин освежава мозъка, прочиства кръвта, премахва умората и отваря сетивата. Пийте тази топла напитка, защото тя пленява със своите здравословни качества, както и със своя нежен и деликатен вкус.

 

Свързани статии:

7 напитки, които перфектно заместват кафето

Ползвайте конопено семе за остър ум, красива кожа и против рак и депресия

Билки полезни при депресия

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
10 супер здравословни храни, за чието съществуване не сте знаели

10 супер здравословни храни, за чието съществуване не сте знаели

Следваща статия
Ключови допълващи хранителни вещества за укрепване на имунната система

Ключови допълващи хранителни вещества за укрепване на имунната система

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар