Индустрията за загуба на тегло печели милиарди долари и не е изненадващо, имайки предвид, че:
- Близо 70% от възрастните американци са с наднормено тегло.
- Над 30% от американските деца са с наднормено тегло.
Тези цифри са се увеличили значително през последните няколко десетилетия. Изглежда повечето хора са избрали да търсят хапчета и бързи начини да отслабване, вместо храни за естествено изгаряне на мазнини, които са лесно достъпни за нас.
Най-добрите естествени средства за изгаряне на мазнини са храни, които по ирония са били несправедливо оклеветени през последните няколко десетилетия: храни, богати на наситени мазнини. Наситените мазнини не ви правят дебели. Те също така няма да ви докарат сърдечно-съдови заболявания. Последните проучвания имат едни и същи заключения.
Хората са яли мазнини в продължение на милиони години. Пещерните хора са се хранели предимно с животинска храна. Те дори са пиели изключително мазния и питателен костен мозък. Телата ни са много по-приспособени за изгаряне на мазнини, отколкото на въглехидрати.
До преди около 50 години ние погрешно обвинявахме мазнините като причина за много болести. Ниското съдържание на мазнини беше мания, а сега какво имаме?
Сърдечните заболявания са абсолютна епидемия и в действителност те са водещ убиец на хората по света. Очевидно сме направили грешен избор в миналото.
Тук са 5 храни за изгаряне на мазнини, които ще засилят метаболизма ви, за да ви помогнат да намалите теглото си.
Топ 6 храни за изгаряне на мазнини
- Кокосово масло – богато на наситени мазнини и мощни триглицериди със средна верига, това масло ще ви държи сити в продължение на много часове.
- Яйца – суперхрана, яйцата са добър източник на наситени мазнини и чудесен източник на витамини.
- Масло – то е заредено с наситени мазнини и редки микроелементи като витамин К.
- Мляко – то е чудесен източник на наситени мазнини. Препоръчвам пълномаслено мляко от животни, хранени с трева, за предпочитане ферментирало кисело мляко.
- Авокадо – един от малкото плодове, които съдържат необичайно голямо количество наситени мазнини.
- Друг голям източник на мазнини са ядки и семена. Мазнината е предимно мононенаситена, но осигурява енергия и насърчава изгарянето на мазнините. Само не забравяйте за подходяща подготовка чрез накисване и бъдете сигурни, че не прекалявате. Въпреки високото съдържание на мазнини, ядки и семена също са с високо съдържание на омега-6, с което трябва да се внимава.
Притеснявате се за холестерола? Недейте.
Dietary Guidelines Advisory Committee наскоро предложи „ограничаването на холестерола да бъде отстранено като точка от настоящите насоки“.
Никога не е била установена връзка между хранителния холестерол и сърдечните заболявания.
Избирайки да ядете повече мазнини, вие естествено ще ядете по-малко въглехидрати. Нашите предци са консумирали храна, богата на мазнини, умерено съдържание на протеини и ниски въглехидрати. Те са били стройни и лишени от много заболявания, пред които сме изправени днес.
С други думи, изпържете яйцата си в кокосово масло или намажете масло на пържолата си. Няма нужда да се страхувате от мазнините.
Свързани статии:
Кокосово масло, древна суперхрана, която се завръща
Ползвайте джинджифил за отслабване
9 грешки, които забавят метаболизма и ни пречат да отслабнем бързо
Автор: biopogled.com
Коментари