Блог

Тетра – природният антибиотик срещу всякакви инфекции

Тетра – природният антибиотик срещу всякакви инфекции

Ако имате бяло течение, гъбички по кожата или краката, на помощ може да отидете да си напазарувате от природата напълно безплатно – трябва ви билката тетра. Отварата от нея се прилага външно пдо формата на промивки или лапи, но никога не се прилага вътрешно или за пиене, защото растението е силно токсично. Именно неговата токсичност може да превахва болестотворни бактерии, бацили, гъбички навсякъде по тялото ни и спокойно може да й се доверите, ако искате да се избавите от тях.

 

Освен като тетра, билката е позната под името смрадлика. Използваната част са листата, които се правят като отвара, от която се приготвят промивки, компреси, лапи или други начини за лечение.

 

Наред с антибактериалните си свойства, тя има и силно подмладяващ ефект върху кожата, защото премахва всякакви паразити и кожни проблеми. Отвара от тетра има силата да потуши гнойни рани, възпаления на устната кухина и различни инфекции по кожата.

 

За да си направите отвара от тетра против гъбички по краката, срещу бяло течение или други гинекологични женски проблеми, взимате една супена лъжица изсушена или прясна билка, която трябва да залеете с около литър вода. Слага се на котлона и се вари за 5 минути. След това отварата трябва да се запари и да престои половин час и с нея вече може да правите всякаква външна профилактика. Например при гъбички по краката е достатъчно да налеете в леген и да потопите в него краката си, за да може токсичната тетра да ги унищожи.

 

По-разредена отвара пък може да се ползва за промивки при женски болести, стига да сте сигурни, че там няма някоя отворена раничка. При гнойни рани може да си направите компрес с отвара от тетра или пък раната да кисне в течността за около двадесетина минути.

 

Отвара от тетра е супре полезна и при акне и всякакви други кожни проблеми по лицето. Може да си приготвите концентрат от супена лъжица сушена тетра, която се пуска във вряща чаена чаша вода и течността се вари около 5 минути. След час запарване отварата с тетра е готова, прецежда се и с нея мажете проблемните зони.

 

Свързани статии:

Три рецепти на баба Ванга за бяло течение

Гъбички по ноктите – досадни и упорити

Две бабини рецепти срещу гъбички по ноктите на ръцете

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
20 начина да стимулираме имунитета си без ваксина

20 начина да стимулираме имунитета си без ваксина

Следваща статия
Мазните риби предпазват сърцето и свалят кръвното

Мазните риби предпазват сърцето и свалят кръвното

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар