Блог

Тези упражнения ще ви помогнат при болка във врата

Тези упражнения ще ви помогнат при болка във врата

Хора, които по цял ден седят на едно място и вършат еднообразни движения или пък са взрени в монитора на компютъра може да се оплакват от много болести на костно ставния апарат, една от които е и неприятната болка във врата. Това е свързано предимно с недобрата стойка и натовареността на врата.

 

 

Ако неприятната болка във врата започне да става твърде настойчива и честа, това може да е симптом, че се развиват сериозни заболявания каквито са остеохондрозата и остеоартрозата на гръбначния отдел. Източниците на болката са междугръбначните стави и дискове, сухожилията на гръбнака и мускулите на гърба.

 

 

Силната болка във врата и ръката може да бъде предизвикана от шийна остеохондроза, прекомерно мускулно напрежение, настинка и стоене на течение, спане в неудобно положение или на прекалено висока възглавница или пък на физическо натоварване. Болка във врата се появява и при продължително държане на главата в неудобно положение. Затова може да правите упражнения, които да ви облекчат състоянието. От полза в някои случаи е и мануалната терапия и масажите. Правете и профилактика при неприятната болка във врата като редовно раздвижване на врата със следващите упражнения. Направете пълен наклон на главата напред, до опиране на брадичката в гръдната кост. От това положение бавно завъртете главата наляво и надясно.
Друго упражнение при болка във врата е да изправите нормално главата си с поглед напред, а след това обърнете последователно главата наляво и надясно, докато раменете трябва да са отпуснати.

 

 

Кледващо упражнение за болка във връта е от право положение на главата да направите наклони встрани, при които ухото да се приближава към рамото. И накрая последното упражнение при болки във врата е да извиета главата максимално назад във възможно максимален обем, който можете да си позволите.

 

 

При болка във врата е добре да си правите също така релаксиращи професионални масажи, топли СПА процедури като вана, сауна, джакузи.

 

 

Не забравяйте при болка във врата да редувате работата пред компютъра с почивка и физическа активност всеки ден.

 

 

Свързани статии:

Как да се предотвратят болките във врата

Как да избегнем болката в ставите или живот без остеоартрит

Столът – моя враг

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Кои са 18-те най-често използвани билки в кухнята?

Кои са 18-те най-често използвани билки в кухнята?

Следваща статия
С какво да се храним ако имаме проблеми със сърцето?

С какво да се храним ако имаме проблеми със сърцето?

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар