Блог

Тайната на спряването с акнето

Тайната на спряването с акнето

Да работим в сферата на модата и красотата и да страдаме от проблемна кожа, не изглежда сериозно. За съжаление появата на определени здравословни проблеми не зависи от професията или други външни фактори, като общество, тенденции и др. 

 

 

 

 

Да, независимо къде работим, пъпките по лицето са пречка за всяка една жена да се чувства привлекателна и красива. От личен опит смеем да твърдим, че това, което следва е, може би, решението и за вас да се отърсите от нежеланото акне.

 

 

 

Когато се сблъскваме с дерматологичен проблем, лекарите ни предписват рецепти, съдържащи списък с имена на продукти, кои от кои по-силни и трудни за произнасяне. Ефективни са, да! Но не за дълго. Причината е в шоковата терапия върху епидермиса, която губи своята сила с времето, тъй като кожата привиква към химикалите и акнето отново се проявява. 

 

 

 

По време на поредната консултация при личния ми дерматолог, тя ме попита изумителен въпрос: 

 

 

 

"Какво прясно мляко консумираш?"

 

 

 

Отговорът ми бе: "Нискомаслено" бе отговорът. 

 

 

 

Тогава тя препоръча да спра млечните продукти с 0% масленост и да започна отново да приемам тези с по-висока съдържателност. В първия момент ми се стори смешно, но предвид дългата битка, която водя от месеци с проблемната си кожа, реших, че няма кой знае какво за губене. 

 

 

 

Спрях всички диетични млечни продукти, започнах да консумирам с висок процент масленост (средно 3,5). Стараех се да не мисля за риска от напълняване и в рамките на първия месец бях свидетел на първите знаци на подобрение. 

 

 

 

Изумително! На втория, кожата ми бе по гладка, а порите по-прибрани. 

 

 

 

Истината е, че млечните продукти са източници на множество хранителни вещества и витамини. А псевдо-диетичните храни са бегло тяхно копие. 

 

 

 

Затова, скъпи Дами. Ако и вие страдате от подобен козметичен проблем, не бързайте да купуват поредния лосион за лице или почистващ гел, които обещават чудеса. 

 

 

 

Замислете се за хранителния ви режим и установете, кой продукт може да бъде в основата на дерматологичните ви оплаквания. 

 

 

 

Аз го открих и съм щастлива, че въпреки всичко - успях. 

 

 

Свързани статии:

 

 

Бразилски орехи – лек за акне

 

 

 

С катранен сапун срещу мазна кожа и акне

 

 

 

Тайните на зехтина и някои негови нетрадиционни приложения

 

Източник: ladyzone.bg

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Как ни променя спирането на алкохола

Как ни променя спирането на алкохола

Следваща статия
7 причини да гледате на марихуаната като лекарство

7 причини да гледате на марихуаната като лекарство

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар