Блог

С катранен сапун срещу мазна кожа и акне

С катранен сапун срещу мазна кожа и акне

Сигурно и вие знаете, че тъмният и немного приятно ухаещият катранен сапун се прави от боровия катран на белият бор – един от най-мощните природни лечители. Той е известно от столетия лечебно средство срещу шипове, псориазис и дерматологични заболявания. Добива се по естествен път и е напълно натурален продукт. Именно от боровия катран се прави и незаменимия катранен сапун и катранен шампоан.

 

Класическият катранен сапун е твърдо тъмно блокче, което е много полезно за кожата.

 

Силното противовъзпалително действие на боровия катран го прави подходящ за употреба от хора с кожни проблеми като акне, екземи и различни дерматити. Миенето на лицето с катранен сапун е чудесна профилактика за кожа, склонна към бързо омазняване, поява на комедони и разширени пори;

 

Поради деликатното си действие, той е удачен вариант за ползване от по-младите хора и тийнеджърите, тъй като той не изсушава прекалено кожата, което би довело до прекомерно отделяне на себум и още по-засилено омазняване.

 

Чудесният катранен сапун е особено подходящ и за хора с чувствителна, проблемна и склонна към алергични раздразнения кожа.
Мекото антибактериално действие е отлична причина да предпочитате катранен сапун не само за специални цели, но и за съвсем ежедневни – като измиване на ръцете. Освен това, той не действа агресивно, като останалите антибактериални продукти, и не изсушава кожата.

 

Катранен сапун и катранен шампоан са идеални варианти за хора с мазна кожа на лицето и скалпа. Двата продукта са препоръчителни за хора, предразположени към себорея и пърхот. Активната съставка спира развитието на болестотворните гъбички, които образуват пърхота.

 

Катранен сапун и катранен шампоан се препоръчват и за хора със слаби и редки коси, тъй като боровият катран укрепва косъма и много успешно се бори с косопада.

 

Така че не се притеснявайте в ежедневието да използвате катранен сапун и катранов шампоан.

 

Свързани статии:

Бразилски орехи – лек за акне

Тайните на зехтина и някои негови нетрадиционни приложения

Конопеното масло се грижи за здравето, може да помогне дори при рак

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Кои билки помагат при изгаряния? (10 избрани рецепти)

Кои билки помагат при изгаряния? (10 избрани рецепти)

Следваща статия
8 от най-добрите предимства на листата от гуава

8 от най-добрите предимства на листата от гуава

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар