Блог

С вълшебния плод Нони срещу депресия, рак, диабет, наднормено тегло

С вълшебния плод Нони срещу депресия, рак, диабет, наднормено тегло

Има наистина вълшебни растения на нашата планета Земя, които могат да ни помогнат при десетки болести и неблагоприятни здравословни състояния. Сред тях е и плодът на растението Нони.

 

Списъкът със заболяванията, при които помага е много дълъг, но сред основните са алергия, артрит, астма, болки, наднормено тегло, депресия, диабет тип І и ІІ, при недостиг на енергия, при менструални проблеми, ментална будност, изграждане на мускули, инсулт, множествена склероза, за общо тонизиране, при храносмилателни проблеми, при проблеми с бъбреците, със сърцето, отказване при тютюнопушене, при рак, проблеми със съня, либидото, при СПИН, стрес, високо кръвно налягане и много други.

 

Веществата, съдържащи се в Нони, въздейства върху работата на конусовидната жлеза и повишава произвеждането на хормоните серотонин и мелатонин. По този начин спомага за регулиране промяната в настроението, цикъла на заспиване и събуждане и има антидепресивен ефект. Намалява стреса, предпазва от високо кръвно налягане, сърдечен инфаркт и мозъчен инсулт. Активните вещества в растението го правят отлично обезболяващо средство. Подпомага намаляването на риска от дегенерирането на клетките, засилва имунната система.

 

Нони е храст или малко дърво, който расте в южните части на държавите от Тихия океан. Открива се на вулканични терени или сформирани от лава брегове. Казват, че наличието на тази изключителна и безподобна минерализация се дължала на факта,че расте върху вулканична почва. Родината му е Полинезия, Таити, Хавайските острови, Карибските острови, остров Фиджи. Наричат го „кралица на плодовете“, заради изключителните му възможностите за защита на имунната система.

 

Екстрактът от плодът на Нони е богат на витамини, минерални вещества като натрий, калий, желязо манган и магнезий и цели 18 аминокиселини и ензими. Счита се за свещено растение поради многостранното му действие върху човешкия организъм и като мощен източник на енергия. Малките плодове на Нони, които са с големина на картоф, крият в себе си такива вещества, каквито не се намират в никой друг плод или зеленчук на земята.

 

Според мнението на учените и след 40-годишни изследвания не са успели да разкрият всички тайни на плодовете на растението. Най-вероятно все още не са известни многобройни негови благоприятни действия. Според мнението на американските лекари, Нони може да лекува над 100 различни здравословни проблема.

 

У на Нони може да намерите под формата както на сок, така и на капсули. Сокът е един от най-силните антиоксиданти, познати на човека. Ефективно подпомага състоянието и дейността на сърдечно-съдовата и храносмилателната системи. Има мощен болкоуспокояващ ефект. Подобрява клетъчната обмяна и регенерацията. Нормализира кръвното налягане. Мощен имуномодулатор и силен антиоксидант.

 

И сокът и капсулите се препоръчват при вирусни и бактериални инфекции, диабет, регулиране на кръвното налягане, хепатит, тумори, кисти, безплодие, менструални болки, запушени маточни тръби, артрит и ставни болки, остеопороза и фрактура на костите, астма, синузит, кашлица, катар, бронхит, мигрена и главоболие, депресия, болести на простатата, изгаряния, при проблеми на черния дроб, бъбреците, пикочния мехур, дебелото черво.

 

Свързани статии:

10 ранни признаци на диабет

4 рецепти за сок, които обръщат хода на диабет тип 2 само за седмица

Проф. Неумивакин: Пийте вода, ако искате да сте здрави! Диабет и рак са измислени заболявания - всички болести са лечими

 

Източник: Лечител.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
7 домашни средства, които спират сърцебиене мигновено

7 домашни средства, които спират сърцебиене мигновено

Следваща статия
Напитка, която топи коремните мазнини. Как да си я направим у дома?

Напитка, която топи коремните мазнини. Как да си я направим у дома?

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар