Блог

Срещу миома, висока кръвна захар и колит - медицинска дъвка

Срещу миома, висока кръвна захар и колит - медицинска дъвка

Сигурно и вие сте чували за полезната медицинска дъвка, която е позната с няколко алтернативни имена като съкъз, хиоска, мастикова или медицинска дъвка. Тя се води направо лекарствено средство и се добива от борови иглолистни дървета.

 

Добиването на тази медицинска дъвка става, като се правят разрези по кората да дървото и от тях потича смола. Под въздействие на слънчевата светлина и въздуха тази смола постепенно се втвърдява, приемайки формата на зърна и превръщайки се в борова дъвка.

 

Полезната медицинска дъвка има бяло-жълт цвят, който се променя, а на вкус в началото е горчива, но този вкус постепенно се променя. Тя има антимикробно, противовъзпалително и противогъбично действие. Богата е на антиоксиданти, на които дължи и голяма част от лечебните си качества.

 

Природната дъвка се използва при лечение на рани, белези, напукани пети, при проблеми със стомашно-чревния тракт като спазми, колит, гастрит. С медицинска дъвка се подобрява и кръвообращението и храносмилането. Тя може да се ползва и срещу вируси, настинки, а лошият дъх в устата остава в миналото.

 

При главоболие се взима в равни количества борова дъвка и счукана иглика и се варят в литър вода за около 10 минути. Отварата се приема по една кафена чаша, двадесет минути преди ядене три пъти дневно.

 

Може да си приготвите и мехлем за напукани пети с борова дъвка. Просто трябва да смесите в равни части от медицинска дъвка, мед, зехтин и пчелен восък. Съставките се варят на водна баня, докато се сгъстят и се бъркат до получаване на хомогенна смес.

 

Друга рецепта с медицинска дъвка е срещу колит. Смесват се 400 грама зехтин, 400 грама мед и 10 грама дъвка. От получената смес се взима по една супена лъжица дневно.

 

Проф. Мермерски има няколко рецепти с медицинска дъвка. При миома се прави чай от 2-3 зрънца се пие сутрин и вечер на гладно. Освен че лекува миомата, чаят понижава и кръвната захар. Лечението трае месец, почива се месец и пак се повтаря.

 

Свързани статии:

Чудото „джинджифил” (без преувеличение!)

Какво не знаете за меда

Сбогом на лошия дъх

 

Източник: Лечител.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Природата срещу фармата (рецепта)

Природата срещу фармата (рецепта)

Следваща статия
Няколко естествени начина да повишите енергията си

Няколко естествени начина да повишите енергията си

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар