Блог

Свалете 5 кг за 5 дни с тази лесна диета с извара

Свалете 5 кг за 5 дни с тази лесна диета с извара

Прекалено драстичните диети трябва да са краткотрайни, защото лишаването на организма от важни хранителни вещества е нездравословно. Изборът на който и да е млечен продукт за хранителен режим сам по себе си е добър, тъй като млякото съдържа важни вещества за организма, както и трите основни макронутриента – мазнини, въглехидрати и протеини. Диетата, която ви представяме днес се базира основно на нискомаслена извара, която спомага за изгарянето на мазнините и предотвратява натрупването на нови.


 

Най-големият плюс на тази диета е, че ще имате чувство на ситост, което при повечето диети липсва. Освен за отслабване, режимът спомага за прочистване на организма от токсини.


 

Специалистите: 2 дни на диета стигат


 

Наскоро в ново изследване се доказа, че спазването на диета само 2 дни седмично дава по-добри резултати от стриктното броене на калории.


 

Важно е да спазвате диетата поне 5 дни. Може да удължите срока с няколко, но не и с повече от още 5 дни. В този период би трябвало да загубите от 3 до 5 килограма, но само ако спазвате указанията!


 

За ваше улеснение от ladyzone.bg предоставят 3 варианта на диетата – на всеки, както му се струва по-лесно изпълнимо и удобно.


 

Тази диета има и още едно основно преимущество за голяма част от работещите хора – не трябва да събирате предварително в кутийки за съхранение по едно парченце сирене, по 50 г риба, филия хляб, плод и т.н. Единственото, от което имате нужда е да не забравите да вземете изварата сутрин.


 


 

Вариант 1:

През деня си разпределете за ядене на 4-5 равни порции 400 г. извара, по възможност нискомаслена, и изпийте 1,5 литра обезмаслен кефир (ферментирала млечна напитка). Изпийте 1,5-2 л. вода за деня. Билковите чайове също са разрешени, но без захар. Ако стомахът ви къркори преди лягане – изпийте чаша кефир.


 

Вариант 2:

За деня изяжте 500 г. извара (нискомаслена) и два плода (без банан). Разпределете храненията по ваше усмотрение. Пийте много вода и зелен чай.


 

Вариант 3:

Количеството извара отново е 500 г., разпределена на равни 4-5 порции. Сутрин може да изпиете една чаша кефир, в която сте сложили шепа овесени ядки. Същото може да направите и за следобедната закуска.


 

Добре е да ходите пеша и да се движите максимално много през петте дни на диетата.


 

Още:


 

Хранителни грешки, които крадат енергията ви


 

6 хобита, които ще ви направят по-умни


 

Топ 9 съвета за по-добър живот - последният си е задължителен


 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
http://www.doctorkas.com/
Предишна статия
Френските жени не напълняват! Вижте какви са техните тайни за фина талия

Френските жени не напълняват! Вижте какви са техните тайни за фина талия

Следваща статия
Лешниците помагат при диабет, анемия, камъни в бъбреците и много други заболявания – вижте кои

Лешниците помагат при диабет, анемия, камъни в бъбреците и много други заболявания – вижте кои

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар