Блог

Разкрити са два нови пункта за издаване на европейска здравноосигурителна карта (ЕЗОК)

Консорциум „КИМ – 2000 – ДЕМАКС“ уведоми Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/ за разкриването на два нови пункта за изработване и доставка на европейска здравноосигурителна карта /ЕЗОК/. Целта е да се улесни обслужването на гражданите, които подават заявления за документа.

 

Новооткритите офиси се намират в София, ул. „Коломан“ № 1- ОСК „Славия“ офис 21 и в Силистра, ул. „Добруджа“ № 8. Работното време и на двата нови пункта е от 10.00 до 16.00 часа от понеделник до петък.

 

ЕЗОК е документ, въз основа на който при престоя си в друга държава членка на ЕС здравноосигурените лица могат да ползват спешна и неотложна здравна (медицинска и дентална) помощ - според законодателството на съответната държава на престоя.

 

Картата улеснява достъпа до медицинско лечение, което може да се наложи при временното пребиваване в друга държава-членка на ЕС. То се предоставя в съответствие с правилата на държавата членка, а направените разходи се възстановяват съгласно прилаганите в тази държава тарифи.

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
снимка: europarl.europa.eu
Предишна статия

Грип – в борбата се включва статистиката!

Следваща статия

Метаболитен синдром – организмът алармира!

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар