Блог

Пчелен прашец – идеалният начин да повишите имунитета

Пчелен прашец – идеалният начин да повишите имунитета

През есента е добре да започнете да укрепвате организма си, за да може да посрещнете здрави и в добра форма зимата. Какво по-добро от силата на природата може да помогне за засилване на имунитета. За целта просто трябва да използвате пчелен прашец. Той помага организмът да си набави необходимите елементи – витамини и минерали, за да функционира той правилно.

 

Разбира се, онези, които имат алергия, трябва да се въздържат от употреба на пчелен прашец, но другите много успешно могат да захранват тялото си с полезни вещества именно чрез него. Някои дори наричат тази субстанция българската суперхрана, наред с останалите световни полезни храни като спирулина, киноа, чия, личи, годжи бери, къдраво зеле, броколи, кайсии и пр.

 

Специалисти по здравословно хранене са единодушни, че перфектната храна е пчелен прашец, защото той съдържа почти всички хранителни вещества, необходими за човешкия организъм. Богат е на протеини, аминокиселини, витамини, включително витамин В комплекс и фолиева киселина.

 

Безценният пчелен прашец повишава енергията, бори възпаленията в организма, укрепва кравоносната система и намалява сърдечно-съдовите проблеми, укрепва имунитета, ползва се за лечение на екзема, дерматит, дори и псориазис. Той има способността да стимулира и възстановява функциите на яйчниците, помага при проблеми с простатата и е познат като много добър афродизиак.

 

Най-добре е да приемате пчелен прашец по една лъжичка сутрин със закуската, в съчетание с плод или с кисело мляко. Така ще засилите организма си и ще сте готови за зимата и всички грипни вируси.

 

Свързани статии:

Пчелният прашец унищожава летните вируси

10 храни за здраве и дълголетие през зимния сезон

4 богати на ензими храни, които могат значително да подобрят храносмилането

 

Източник: Лечител.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Вижте невероятните ползи от кардамон – подобрете сексуалния си живот и за анемия

Вижте невероятните ползи от кардамон – подобрете сексуалния си живот и за анемия

Следваща статия
Босилек – растението, което предотвратява дори рак

Босилек – растението, което предотвратява дори рак

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар