Блог

Природни средства за възпаление на очите

Природни средства за възпаление на очите

Възпаление на очите може да се предизвика от попадане на прах в тях, инфекции, когато чуждо тяло влезе попадне вътре и ги раздразни, от слънцето, от вятъра, от продължително стоене пред компютъра, от солена или друга дразнеща храна. Независимо от причините, най-добре да се посети лекар офталмолог. Ако обаче нямате такава възможност и ако живеете в отдалечено място, то добре е да опитате някои природни средства у дома за справяне с проблема.

 

Освен лекарствата за възпаление на очите, може да ползвате и домашни средства. Така например за по-дребни възпаления може да направите топъл компрес на очите с кърпа с топла вода. Сложете я върху всяко око по за 2-3 минути. Това ще успокои очите. Друг вариант за зачервени очи е да сложете върху тях резенчета сурова краставица.

 

Ако имате конюнктивит, то необходима Ви е почивка вкъщи. Тази инфекция е предава много лесно по другите хора и с това ще избегнете заразяването им. Един много полезен метод за справяне с това възпаление на очите е чай от лайка. Разбира се, ако нямате възможност да сложете медикаменти изписани от лекар, опитайте с лайка.

 

Направете запарка от лайка и изчакайте да изстине. Прецедете с прегънат на 2 тензух, за да е чиста течността. След това капнете с капкомер в двете очи по 3-4 капки в едното и в другото око. Трябва да се спазва хигиената. Капките се слагат през 2-3 часа. Отварата се държи в хладилник като се изкарва около половин час преди да се слагат капките.

 

Запарката се прави като се 1 супена лъжица суха билка се сложи в 250 мл вряла вода и се държи 10 минути. Както казахме след изстиването се прецежда и се съхранява в хладилник.

 

По подобен начин може да се ползва и билката смрадлика, но се държи захлупена за 3-4 часа в горещата вода. С нея се правият промивки и компреси по няколко пъти за деня.

 

Може да направите отвара с корени от аир, които да държите да киснат в горещата вода за 2 часа, прецедете и пийте по 3 пъти на ден.

 

Сок от алое е друга изпитана рецепта за възпаление на очите. Разрежда се с вода и се слага с капкомер по 1 или 2 капки във всяко око. Прилага се за един месец.

 

Свързани статии:

Ако очите ви са зачервени и отделят секрет, не се самолекувайте

Петър Дънов съветва как да се излекуваме от 11 различни заболявания

Очите ми се зачервяват, обикновени капки не помагат, дали е от кожата?

 

Източник: Лечител.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Как пиенето на филтрирана вода може да подобри вашето здраве

Как пиенето на филтрирана вода може да подобри вашето здраве

Следваща статия
Черен оман за здрави кости и остеоартрит

Черен оман за здрави кости и остеоартрит

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар