Блог

Природата и билките помагат при пародонтоза

Природата и билките помагат при пародонтоза

При пародонтоза наред с традиционната медицина може да започнете лечение с природни средства и билки, които допълнително ще ви помогнат да се справите с проблема.

 

Една такава билка за пародонтоза е ехинацията. Използват се корените и стъблата, тъй като действат като имуно-стимулант, повишаваща имунитета към бактериални инфекции чрез увеличаване на движението на белите кръвни клетки.

 

Друг продукт, който ще ви помогне в борбата с пародонтоза е витамин Е. Той е мощен антиоксидант, който лекува тъканите и спира кървенето на венците. Специалистите съветват използването на капсула витамин Е, като масло за масаж на венците два пъти седмично. Можете да редувате витамин Е с витамин С на прах и течност от фолиева киселина. Освен това трябва да ядете повече храни, богати на витамин Е и витамин С, за да заздравите венците и да спрете развитието на пародонтоза.

 

Други елементи и продукти, които задължително трябва да си набавяте при този проблем, са цинк, витамин А, омега-3 мастни киселини и фолиевата киселина.

 

Установено е, че калцият е от жизненоважно значение за здравето на венците и зъбите. Затова при пародонтоза трябва да консумирате не по-малко от 500 милиграма калций на ден. Освен с хранителни добавки, най-добре е да си набавяте тези елементи и чрез храната. Увеличете приема на повече прясно и кисело мляко, сирене и извара. Ако имате непоносимост към лактозата, тогава наблегнете на къпини, портокали и брюкселско зеле, които също съдържат калций срещу пародонтоза.

 

Свързани статии:

Народни рецепти за възпалени венци

Как сами да се преборим с възпалението на венците

Как да успокоим венците на детето с кисело мляко

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
http://ezine.bg/
Предишна статия
Полезен ли е пъпешът и за какво

Полезен ли е пъпешът и за какво

Следваща статия
Няколко елементарни правила за отлично здраве през есента

Няколко елементарни правила за отлично здраве през есента

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар